Titrálási görbe?
Sziasztok!
Titrálási görbét kellene felvennem, amit még életemben sem csináltam. Van kétféle koncentrációjú NaOH oldatom. Az egyik az 5 mol a másik az 1 mol, mindkettőből 100 köbcenti állt a rendelkezésemre - kezdtem az 5 mollal majd amikor elért egy bizonyos szintet akkor már csak az 1 molossal csináltam tovább a kísérletet nehogy túlmenjen azon a pH-n, amit meg kellett csinálnom. De titrálási görbéhez annyit mondtak nekem, hogy egyiket a másikba kell átszámolni mivel a kettő különböző, így nem lehet együtt ábrázolni őket. Ezt hogy csinálom? Vagy csak simán ábrázolom őket és ennyi? Amúgy pH-t állítottam be közben, de egyik pH beállítás sem érte el a semleges kémhatást. De kell titrálási görbe és át kell számolnom valahogyan vagy az 5 mol-t 1 molba vagy fordítva. Nekem nem tiszta ez a dolog :S Tud ebben valaki segíteni nekem? Az oldat, amibe csepegettem az NaOH-t az 0 pH-s volt.
Köszönöm szépen a segítséget!!!
A titrálási görbét egyserűen csak fel kell rajzolni.
Két görbéd lesz, egy a 5moloshoz, és egy másik az 1 moloshoz.
Arról azonban fogalmam sincs mit kéne rajtuk "átszámolni".
Esetleg a feladat eredeti szövegét bemásolod? Hátha eszembe jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!