Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán.3/x-2/x+2=1?
-beszorzás x-szel (x nem nulla)
-rendezés
és egyből kijön!
hányadikos vagy?
Nem tudom hogy jött ki neked az a gyök7 (nem is lesz másodfokú az egyenlet). A megoldás -1 lesz:
bal oldal: 3/(-1)-2/(-1)+2=-3+2+2=1
jobb oldal: 1
1=1, tehát x=-1.
Kétlem:
3/(gyök(7)-2/gyök(7)=1/gyök(7)+2*gyök(7)/gyök(7)=(1+2*gyök(7)/gyök(7), ez pedig szemmel láthatólag nem 1.
Ha 1x néznek hülyének az még oké....
2.-nak már zavaró...
Ha olvasni nem tudsz vagy fejbe számolni akkor van számolópép,vagy olvasd el még 2x ....
3/(gyök7-2) = 4,64575 etc.
4,64575/ (gyök7+2)
= 1
#1 vagyok.
Így az utolsó hozzászólásod alapján már értem, miről beszélsz. Viszont a kérdésben nem szerepeltek zárójelek, úgyhogy a műveletek sorrendisége alapján helytelen megoldás a gyök7.
Nem értem, miért kell ez az arrogáns hangnem, eleve "ha még úgy se menne..." megjegyzéssel illeted a kérdezőt! A másik meg az, hogy senki a világon nem hülyézett le, a másik válaszoló segítő szándékkal állt a dologhoz, és csak közölte, hogy neki az sehogy se jön ki.
Ne legyél már ennyire negatív és támadó!
Ha meg segíteni akarsz, akkor azt tedd jó szívvel, jó kedvvel!
Remélem nem zavartuk össze a kérdezőt és zavartalanul kijött neki a végeredmény.
Nem kell annyira félteni a kérdezőt.
Elég alap feladat bárhogy nézzük.
S ha megnézed,tett már fel sokkal nehezebb kérdéseket is.Ami arra vall hogy nem 1.-s.
A tévedésem meg tényleg a zárójel hiányából adódott.Mivel ha úgy értelmezzük ahogy te mondtad,akkor is elkelt volna bele 1-2 zárójel a pontosság miatt.
Netalán 1 kép .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!