A húgom általános iskola első osztályába jár. Kaptak egy matematika házi feladatot, amit eddig nem bírt megoldani senki. Mi lehet a megoldás?
A feladat az alábbi:
__ __ __ 4 7 5 __
__ __ 4 9 11 __ __ __
A feladat annyi, hogy "számolj!". Ezen az oldalon 13-ig számolnak el csak. Hogy lehet ilyen feladatokat adni első osztályos tanulóknak?
Na, kiderült a megoldás?
Komolyan érdekel, hihetetlen, de nem tudom megoldani ezt a feladatot. :D
arra tippelek még, hogy így is meg lehetne oldani...
ez is egyfajta sorozat, és nem lépi túl sem a 13.as határt, és marad pozitív szám
4 7 5 4 7 5 4
9 11 4 9 11 4 9 11
Ez nem egy feladatsorozat egyik része? Elképzelhető, hogy több hasonló típusú feladat szerepel a könyvben egymás után, de csak az elsőnél fejtik ki, hogy mit is kell csinálni, a többinél csak ugyanazt kell elvégezni, csak más számokkal. Érdemes visszalapozni, és korábbi feladatok szövegét is átolvasni.
Ettől függetlenül valóban dermesztő. Én 1985-ben jártam elsőbe, de ilyesmivel sosem találkoztam. Az is furcsa, hogy a tanárnak sem tűnt fel, hogy nem érthető a feladat?
4.9.13.4,9,11,2.13.9.
4.7.11.6,7,5,12.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!