Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy kell megcsinálni? Matek.

Hogy kell megcsinálni? Matek.

Figyelt kérdés

1) gyök alatt (az egész) 7a négyzet*b négyzet / a köb - ab négyzet. az egész szorozva gyök alatt a hatodikon-b hatodikon-3a négyzet b négyzet *(a négyzet-b négyzet)

2) András kétszer olyan idős, mint amilyen Béla volt akkor, mikor András olyan idős volt, mint Béla most. Amikor Béla annyi idős lesz, mint most ANdrás, éveik számának összege 144 lesz. Mennyi idős most a két férfi?

3) xnégyzet-1 / x+2 az egész abszolútértékben <1

4)egy erdő faállománya 10ezer köbméter. ettől kezdve az állomány 20 éven át átlagosan 6%-kal nő- a 20. év végén kivágják az akkori állomány 10 %-át. ezután az évi gyarapodás 15% lesz. a 10%-os kivágást a 23. és 26. év végén is elvégzik. Mennyi fát vágtak ki a 3 alkalommal összesen?

Előre is köszönöm a segítséget.

2009. dec. 7. 17:28
 1/5 anonim ***** válasza:
sztem a 3. az trükkös. hogyha abszolut értékben van az egész akkor ugye pozitiv lehet és 0 a megoldás (hiszen pont emiatt abszolut érték). DE mivel 1-nél kisebbnek kell lennie igy szerintem csak 0val lehet egyenlö az egyenlötlenség. szóval tedd 0val egyenlővé. 0= xnégyzet-1 / x+2 absz értékben
2009. dec. 9. 22:11
 2/5 anonim ***** válasza:
az 1.ben az 1.sorban a köb- ab négyzet. itt a négyzet anégyzet*bnégyzetre vonatkozik vagy csak a*bnégyzet?
2009. dec. 9. 22:13
 3/5 A kérdező kommentje:
2009. dec. 10. 10:34
 4/5 A kérdező kommentje:

a harmadiknál a megoldás: (1-gyök13)/2 <x< 1+ (gyök13)/2

csak nem tudom, h. hogy jön ki (a könyvben csak a végeredmény van benne).

2009. dec. 10. 10:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazából minek kell ennek a megoldása? Ezt írtuk, SZTE TTIK Praktikum nagy ZH-n, nem?
2009. dec. 10. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!