Nagyon kéne egy kis segíség! Valószinűség számítás?
hello tudnátok segíteni?nagyon megköszöném nem vagyok egyáltalán jó matekból.
Kérdések:
1.
4 külömböző forma van pl.egy :( és egy :) hány féle képpen tudnád sorba rendezni ha mindegyiket csak egyszer használhatod
2.
Az előző feladatban használt formákból 4 különböző hosszúságú mintát lehet készíteni mindegyik mintát használhatod.Hányszor hányféle minta sort tudnál készíteni
3.
Egy zsákban 5 fehér golyó és 4 kék golyó mekkora annak a valószinüsége hogy első húzásra 4 a nem nézünk a zságba hány golyót fogunk kihúzni
4.
A raktárba van egy 4-es és 5 egy 6 és egy 7 A főnök elküld hogy hozzál egy 4-5-6-7furószárat mennyi az esélye hogy a megfelelő furó szárat. köszönöm a segítséget
1/
a, b, c, d összesen 4! = 1*2*3*4 = 24-féleképpen rendezhető sorba.
2/
Összesen 24 db 4-es minta van. 24! = 1*2*3* ... *24 = marha nagy szám. 24-jegyű.
3/
Érthetően fogalmazd meg!
4/
4, 5, 6, 7. Mindegyikből 1 db van.
Összesen 4! = 24-féle lehet.
Kedvező csak 1 van: 4-5-6-7
V = 1/24 = 0,0417
-KA-
Ezt írtad:
"4.
A raktárba van egy 4-es és 5 egy 6 és egy 7 A főnök elküld hogy hozzál egy 4-5-6-7furószárat mennyi az esélye hogy a megfelelő furó szárat."
Zavaros a megfogalmazás is, alig fogtam fel, mit is akartál írni. Talán ezt:
4.
A raktárban van egy 4-es, egy 5-ös, egy 6-os és egy 7-es fúrószár. A főnök elküld, hogy hozzál egy 4-5-6-7-es furószárat. Mennyi a valószínűsége annak, hogy a megfelelő furó szárat hozod?
Nem értem, mi az, hogy 4-5-6-7-es fúrószár? Akkor 4 darabot kell hozni?
Zagyva az egész. Ne várj jó választ.
------
A 4, 5, 6, 7 összesen 1*2*3*4-féleképpen rendezhető sorba. Ez 24, az összes esetek száma.
A kedvező esetek száma 1.
Valószínűség = kedvező esetek száma / összes esetek száma
P = 1/24
-KA-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!