Deriválás? Lehet konstans?
Nem igazán értem a kérdést...
A derivált értéke természetesen lehet egy konstans szám, ha az eredeti függvény (amit deriváltál) elsőfokú. És konstans deriváltja mindig nulla.
Az f(x)=30m+0.5mx függvény, ha m konstans és x a változó, deriváltja f'(x)=0,5m.
A szélsőérték az a pont, ahol a függvénynek (lokális vagy abszolút) minimuma vagy maximuma van. Ez a pont ott van, ahol a derivált nulla.
Az m nem konstans. Igazából nekem sem állt össze az egész azok miatt amiket írtál, azonban a 30.5-el kijött volna a feladat többi része és kíváncsi voltam, hogy ebből valahogy meg lehet-e oldani. Egyébként valahogy úgy gondoltam hogyha én azt deriválom akkor m az elsőn deriváltja 1, x az elsőn deriváltja 1 és akkor 30.5.
Mindenesetre köszönöm a segítséget.
Ácsi!
Ha f az x-nek a függvénye (hiszen f(x)), akkor m szerint nem lehet deriválni!
Ha meg kétváltozósnak veszed, akkor csak parciális deriváltak vannak, de külön x szerint és külön m szerint.
Tényleg kellene a konkrét feladat a válaszhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!