Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mivel tudnék az abortusz...

Mivel tudnék az abortusz ellen érvelni? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Rengeteget disputázunk nyelvtanórán, én most éppen ezt kaptam feladatul. Azt tudom, hogy mik a választáspártiak főbb érvei, a legtöbbre már tudtam is írni valamit, hogy hogyan lehetne rá reagálni. De van két fontos dolog, amivel meg vagyok akadva.

"Nem az abortusz az igazi gyilkosság, hanem kötőtűvel kivakarni a magzatot - márpedig az ilyen esetek száma megugrana, ha betiltanánk."

"Egy nem kívánt gyermek gyakran súlyos lelki teher alatt nő fel, akár állami gondozásban, akár, ha a szülei egy problémaként kezelik."

Ez a kettő szerintem is így igaz, márpedig önmagukban kihúzzák a talajt egy abortusz elleni érvelés alól. Mit tudnék ezekre válaszolni, ha előkerülnek a vitában?

Érdekel továbbá, hogy kb. hányan várnak ma Magyarországon örökbefogadásra, mert ugyebár ezt szokták fő alternatívaként kínálni, de nem tudom tényleg van-e akkora "kereslet" nem kívánt gyermekekre...

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 15. 22:08
1 2
 11/12 anonim válasza:
Azt mondják nincs jogunk rá eröltetni egy embere az életett de elvenni van jogunk ? Teljesen logikátlan így hibáztatunk és megszólunk másokat de mi képesek vagyunk megölni egy ártatlan életet nekem a hugom nem saját testvérem örökbe lett fogadva ugyan annyi szenvedésen megy át mint én az ő korába minden gyereknek vannak problémái nem lehet kiélezni a dolgott a csonka családokra nekik az a bajuk de a normál családba élőknek is van ugyan ugy nincs olyan hogy tökéletes élet. A gyereknek fogantatástól van lelke és teste ő már akkor élő ember csak még kifejletlen .Gyilkos aki abortuszt követ el
2016. jan. 1. 12:03
 12/12 anonim válasza:
2016. jan. 10. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!