Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egy kis segitségre lenne...

Egy kis segitségre lenne szükségem Kémiából. Reakcióegyenlet rendezése. Valaki?

Figyelt kérdés

A feladat az hogy: számitsd ki az alábbi reakcióegyenletben a sztöchiometrikai koefficienseket!

Nos a feladat utolsó két szavát egyáltalán nem értem, de az még nem is lenne gond. A problémám az hogy az egész úgy kezdődik hogy rendezni kell egy reakcióegyenletet, ami szerintem elég bonyorult és valahogy nemigazán tudom úgy megoldani hogy a végére ugyan annyi legyen mindenből mindkét oldalon. Bármit csinálok mindig valahol több lessz vagy kevesebb, szóval nagyon hálás lennék ha valaki megszánna és segitene megoldani. :)

Az egyenlet igy néz ki:

SnCl2 + H2TeO3 + HCl ---> Te + H2SnCl6 + H2O

#kémia #reakcióegyenlet rendezése
2013. jan. 12. 15:08
 1/1 anonim válasza:

2SnCl2 + H2TeO3 + 8HCl ---> Te + 2H2SnCl6 + 3H2O

A koefficiens pedig együtthatót jelent, tehát ennyi a feladat.

2013. jan. 13. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!