Matematika feladat (x^3, x^2. )?
Figyelt kérdés
Nekem az lenne a problémám hogy deiválásból írunk majd hétfőn és a függvényt kell jellemezni. Na most kaptam egy olyan fg.-t aminek nem tudom meghatározni a zérushelyét mivel nem tudok kiemelni meg semmi sem. Mert valahogy így néz ki a fg.
2x^3+4x^2+3x-6=0
nem ugyan ezzekkel a számokkal van. De az a helyzet hogy itt nem emelhetek ki x-et mivel ott a 6. szal pls help
2013. jan. 12. 08:54
1/3 anonim 

válasza:

"nem ugyan ezekkel a számokkal van". Kár, mert ezeknél a feladatoknál csak bizonyos adatokkal van egyszerű megoldás. Amit felírtál például, ott az első kettőből ki lehet emelni 2x^2 -et, a második kettőből 3 -at. Egy előjelen múlik, hogy a zárójelekben nem azonos mennyiség van. Ha +6 lenne a vége, akkor (x+2) -ket ki lehetne emelni, és szorzat =0, már megoldható. (Vagy ha -3x lenne, akkor -3 kiemelésével.)
2/3 anonim 

válasza:

Van rá megoldóképlet, ha általános alakú: [link]
De egyébként az én számológépem pl olyan, ami tudja: x1 = 0,8012 a gyök. (A másik kettő komplex..)
3/3 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm
2013. jan. 12. 12:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!