Hogyan kell ezt az angolban megcsinálni?
Felnőtt fejjel kezdtem újra nyelvet tanulni. A tanár kiadta, hogy ezt a házi feladatot csináljam meg. Esetleg lenne valaki, aki elmondaná, esetleg megmutatná hogy ezt az kell megcsinálni. Azt mondták ez egy angolul beszélőnek ez néhány perc. :)
nekem nem.
"A/4-es méretben 4-igeidő képzése példa mondatokkal"
Köszönöm szépen!
ez egy nagyon jó táblázat
én 3 igeidőt ismerek, de lehet hogy a feltételes módot (0. 1. 2. 3. conditionals) +1 igeidőnek veszi a tanárod
De jó kis táblázat! És ha alul rákattintasz a "table of English tenses"-re, az is jól használható.
Köszönöm, kedves #1!
Szerintem ösztönből írtad a három igeidőt, mert az angolban tizenkettő van (jelen-múlt-jövő és mindenikből négy-négy).
Viszont, ha a képzése is kell, akkor ez kevés.
Valami ilyesmit képzelek el (persze szépen táblázatba szedve)
Present Simple - képzése: ige I. (szótári alakja) - I get up at 6 every morning.
E/3: az ige -s/-es ragot kap - He gets up at 6 every morning.
az utolsó rubrikába meg a használat - ha angolul kell, simán kimásolhatod a táblázatból, vagy bárhonnan.
Mindegy melyik négy igeidő?
Nekem elméletileg van egy halom ilyesmim...
üdv
:)
Koszonom szepen a segitsegedet!
Valoban nagyon jo kis tablazat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!