Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki elmagyarázná ezt,...

Valaki elmagyarázná ezt, hogyan kell megcsinálni, mert sík h*lye vagyok hozzá?!

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, h ilyen gazdaságis házit kaptunk, 5 termékbe kéne befektetni 3 különböző hogy is mondjam "valamibe", mert gőzöm nincs mi a neve, pl: kötvény, részvény, bankbetét... Ilyenekbe kell befektetni, ki kell választani egy bank legjobb ajánlatát, abba x összeget x futamidővel berakni és megindokolni, hogy miért az a jó.. Nagyon nem vagyok otthon ilyen téren, nagy nehezen kiszenvedtem egy 3. fajta bankbetétet: OTP Bizalom Extra forint betétOTP Bizalom Extra forint betét ... de most mi az anyámat írjak, miért ez a legjobb?.. Mert fogalmam nincs, 3 óra után ezt találtam a neten ezért választottam ezt, na de persze ilyet nem írhatok.. Vki segítene? Kellene még 2-3 dolog ( részvény, kötvény vagy vmi ) amibe befektetnék még egy jó indokkal..
2012. dec. 30. 23:02
 1/4 A kérdező kommentje:
Hoppsz, elnézést véletlen 2x másoltam be az OTP-s részt..
2012. dec. 30. 23:03
 2/4 tinialfa válasza:
Az ilyesmi feladatoknál az a trükk, hogy több megoldás is van, mindegyik módszernek van előnye, azt írd oda, hogy mért azt választottad.
2012. dec. 31. 04:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Dehát épp ezzel van gondom, hogy azért válaszottam azt, mert 3 órányi szenvedés után végre találtam egy ilyen sz*rt, amit beírhatok a háziba... ez mégis milyen indok?...

nem értek az ilyen sz*rokhoz, mégis honnan tudjam h a 3464264437463 milliónyi ajánlat közül miért az a jó?..:|

2012. dec. 31. 14:59
 4/4 liliann13 ***** válasza:

nézd meg a kocktázatot és az elérhető hozamot

minél nagyobb hozamra kell törekedni, minél kisebb kockázattal (hozam/kockázat arány)

az állampapír a legalacsonyabb kockázatú, de a hozama is alacsonyabb (ettől még az arány lehet jó): www.allamkincstar.hu címen az aktuális hozam)

a tőzsdei részvény hozama (elvileg) magas, viszont a kockázata is az (így az arány nagyon rossz is lehet)

nem tudom, milyen suliba jársz, ezért igyekeztem nem szakszavakkal válaszolni.

Az összehasonlításhoz használd, amit te találtál, meg az Állampapírt, meg mondjuk keress egy részvényt vagy ilyesdmi

2013. jan. 3. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!