Mínusz kettő a mínusz hatodikon mennyi?
1/64
Mégpedig mivel páros a kitevő (jelen esetben 6) nyugodtan vehetjük az alap mínusz egyszeresét, azaz a kettőt.
Kettő a mínusz hatodikon pedig egyenlő 1/2^6-nal (Egy per kettő a hatodikonnal), ami 1/64.
NEM!
Az első válaszoló válasza hibás.
(-2)^6=64 Mivel a (-2)-t kell megszorozni önmagával 6-szor. Ez a hatványozás.
Akkor lenne igaza, ha (-2)^(-6) lenne, de itt nem ez van.
Tehát a válasz: (-2)^6=64
3. vagyok.
Bocsánat, hülye vagyok.
Nem tudok olvasni, nem láttam, hogy valóban a -6odikon van.
Ez esetben teljesen hibátlan az első válaszoló válasza, a 3. hozzászólásomat tekintsétek tárgytalannak.
Még egyszer bocsánat!
Mínusz kettő a mínusz hatodikon (-2)^(-6)=0,015625.
Mínusz kettő a hatodikon: (-2)*(-2)*(-2)*(-2)*(-2)*(-2)=64.
De a feladatban a mínusz hatodikon van, tehát 1/64=0,015625.
mínuszkettő a mínuszhatodikon az egy per mínuszkettő a hatodikon, azaz egy per kettő a hatodikon, vagyis egy hatvannegyed
aki jó választ ír, azt miért kell lepontozni?
Elnézést kérek a szabályszegésért, azaz hogy nem a kérdező kérdésére írok választ!
Tisztelt Cheeky_Bugger!
Mikor ismerkedtem a GYK-val, akkor feltűnt, hogy sok jó választ lepontoztak, értelmetlent, rosszat fel. Ez akkor volt kirívó, mikor egy csomó marháskodó, rosszul tippelő válasz 100%-ot kapott, az egyetlen helyes, megindokolt válasz pedig 0%-ot.
Úgyhogy hamar túltettem magam azon, hogy érdekeljen a pontozás. Mivel bárki értékelhet -nem csak a kérdező- olvasáskor csak azért is szoktam zöld kezet jelölni a megítélésem szerinti tartalmas, jó válaszoknál, akár volt már értékelésük, akár nem. A nem tetsző válaszokat nem értékelem.
Meg is látszik az egyéni tablómon, kapok mínusz pontokat a többiektől eltérő értékelésem miatt.
Itt a kérdező érzékelhetően örült a válasznak, gondolom nem ő pontozta le; bár az ő bejegyzése utáni válaszok nincsenek értékelve.
Úgyhogy "csakazértis" megjelölöm zöld kézzel a "leértékelt" és a többi jó választ is. Ha Ön is így tesz, akkor javíthatunk az 1. válaszoló lepontozásán.
Tisztelt Első!
Előbb már megírtam, hogy mi a tapasztalatom a pontozással kapcsolatban. Bárki, aki regisztrált: pontozhat; kérdés feltevőként, olvasóként egyaránt. Hogy mennyire éretten teszik-tehetik sokan, az látszik feltett kérdésekből, helyes-nem-írási készségből, illetve éretlen válaszokból. Sajnos egyáltalán nem objektív az értékelés.
Tulajdonképpen nem is helyes az oldal üzemeltetőnek megfogalmazása, hogy pl. "A válaszadó 54%-ban hasznos válaszokat ad.", mert ez objektívnek tűnik. Helyes lenne beírni, hogy "azok szerint, akik értékeltek".
Ahogy előző írásomban szintén leírtam, Önnek is jelöltem egy zöld kezet, ezért (is?) emelkedett 0%-ról a válaszának értékelése. Sajnos egy válaszra csak egyszer tudok szavazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!