Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mínusz kettő a mínusz hatodiko...

Mínusz kettő a mínusz hatodikon mennyi?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lécci segítsetek! a matekházimhoz kéne, de nem tudom hogyan kell kiszámolni! :)
2012. dec. 5. 23:34
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

1/64

Mégpedig mivel páros a kitevő (jelen esetben 6) nyugodtan vehetjük az alap mínusz egyszeresét, azaz a kettőt.

Kettő a mínusz hatodikon pedig egyenlő 1/2^6-nal (Egy per kettő a hatodikonnal), ami 1/64.

2012. dec. 6. 00:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagy segítség volt!
2012. dec. 6. 00:08
 3/9 anonim ***** válasza:

NEM!

Az első válaszoló válasza hibás.

(-2)^6=64 Mivel a (-2)-t kell megszorozni önmagával 6-szor. Ez a hatványozás.

Akkor lenne igaza, ha (-2)^(-6) lenne, de itt nem ez van.

Tehát a válasz: (-2)^6=64

2012. dec. 6. 00:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok.

Bocsánat, hülye vagyok.

Nem tudok olvasni, nem láttam, hogy valóban a -6odikon van.

Ez esetben teljesen hibátlan az első válaszoló válasza, a 3. hozzászólásomat tekintsétek tárgytalannak.

Még egyszer bocsánat!

2012. dec. 6. 00:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Mínusz kettő a mínusz hatodikon (-2)^(-6)=0,015625.

Mínusz kettő a hatodikon: (-2)*(-2)*(-2)*(-2)*(-2)*(-2)=64.

De a feladatban a mínusz hatodikon van, tehát 1/64=0,015625.

2012. dec. 6. 12:34
 6/9 anonim ***** válasza:

mínuszkettő a mínuszhatodikon az egy per mínuszkettő a hatodikon, azaz egy per kettő a hatodikon, vagyis egy hatvannegyed

aki jó választ ír, azt miért kell lepontozni?

2012. dec. 6. 16:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést kérek a szabályszegésért, azaz hogy nem a kérdező kérdésére írok választ!

Tisztelt Cheeky_Bugger!

Mikor ismerkedtem a GYK-val, akkor feltűnt, hogy sok jó választ lepontoztak, értelmetlent, rosszat fel. Ez akkor volt kirívó, mikor egy csomó marháskodó, rosszul tippelő válasz 100%-ot kapott, az egyetlen helyes, megindokolt válasz pedig 0%-ot.

Úgyhogy hamar túltettem magam azon, hogy érdekeljen a pontozás. Mivel bárki értékelhet -nem csak a kérdező- olvasáskor csak azért is szoktam zöld kezet jelölni a megítélésem szerinti tartalmas, jó válaszoknál, akár volt már értékelésük, akár nem. A nem tetsző válaszokat nem értékelem.

Meg is látszik az egyéni tablómon, kapok mínusz pontokat a többiektől eltérő értékelésem miatt.

Itt a kérdező érzékelhetően örült a válasznak, gondolom nem ő pontozta le; bár az ő bejegyzése utáni válaszok nincsenek értékelve.

Úgyhogy "csakazértis" megjelölöm zöld kézzel a "leértékelt" és a többi jó választ is. Ha Ön is így tesz, akkor javíthatunk az 1. válaszoló lepontozásán.

2012. dec. 6. 17:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én sem értem, hogy miért lettem lepontozva. Ha hibásat is írtam volna, azt is jószándékkal, legjobb tudásom szerint tettem volna, de ráadásul helyes, amit írtam.
2012. dec. 7. 23:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt Első!

Előbb már megírtam, hogy mi a tapasztalatom a pontozással kapcsolatban. Bárki, aki regisztrált: pontozhat; kérdés feltevőként, olvasóként egyaránt. Hogy mennyire éretten teszik-tehetik sokan, az látszik feltett kérdésekből, helyes-nem-írási készségből, illetve éretlen válaszokból. Sajnos egyáltalán nem objektív az értékelés.

Tulajdonképpen nem is helyes az oldal üzemeltetőnek megfogalmazása, hogy pl. "A válaszadó 54%-ban hasznos válaszokat ad.", mert ez objektívnek tűnik. Helyes lenne beírni, hogy "azok szerint, akik értékeltek".

Ahogy előző írásomban szintén leírtam, Önnek is jelöltem egy zöld kezet, ezért (is?) emelkedett 0%-ról a válaszának értékelése. Sajnos egy válaszra csak egyszer tudok szavazni.

2012. dec. 8. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!