Van gy jó matekos?

Figyelt kérdés

arról lenne szó hogy van ilyen szorgalmi feladat amiért lehet ötöst kapni és nem tudom megoldani... hiába próbálkozom. ime a feladatok:

log1991(x-3)+log1992(x-3)=3-log(x^5-24) az 1991/92 az a logaritmus alapja

log5(x-4)+log√5(x^3-2)+log2(x-4)=4 itt az 5,√5 és 2 a logaritmus alapja

(log2(4x^2))^2-10log9(18x)+4=0 és egy ilyen lenne még itt pedig a 2 és a 9 az a logaritmus alapja. ha valaki meg tudja oldalni légyszi írja le mert nagyon szeretnék ötöst kapni. Előre is köszönöm

2012. nov. 4. 16:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem látod az első válaszomat?

Vagy úgy érted, hogy a neten nem találod a megoldást?

2012. nov. 4. 18:00
 12/14 A kérdező kommentje:
de látom az első válaszod de nekem azt nem fogják elfogadni valami levezetés kellene hozzá. egyébként arra értettem hogy a neten nem találom :D
2012. nov. 4. 18:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Na de ÉPP AZ A LEVEZETÉS!

Az ilyen feladatok esetében nincs numerikus levezetés.

Ilyenkor szokásos a következő:

(1) Találunk egy megoldást.

(2) Bizonyítjuk, hogy nincs több.

Ez történt abban, amit leírtam.

Hidd el, tudom mit beszélek, 25 éve tanítom (már egyetem alatt is) az ilyen feladatokat, ezt meg konkrétan ismerem.

Tehát EZ A levezetés!

A második feladatban arra jutottam, hogy a tanár kapkodva írta fel, gyors fejszámolás közben. Szerintem (x-4) helyett (x-2) lett volna a szándék szerint.

Ekkor ugyanolyan HELYES gondolatmenettel egyrészt látható, hogy x=3 jó megoldás, és a monoton növekedés miatt nincs több. Szinte biztos vagyok benne, hog yelírta a tanár (vagy te). Én is szoktam hirtelen így elírni.

2012. nov. 4. 19:25
 14/14 A kérdező kommentje:
Akkor köszönöm szépen a levezetést! Remélem ezért a két feladatért is kapok ötöst mert az előző dogám 4 lett és így 4,6ra állok. Mégegyszer köszönöm!!
2012. nov. 5. 04:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!