Hogyan lehet háromszöget szerkeszteni, ha csak két szomszédos oldal és a súlyvonal hossza van megadva?
Az a és a b egyenes van megadva és a c-re mért súlyvonal,de szerintem már rájöttem.
Kijelöljük az a egyenest,a két vége a szakasznak a B és a C csúcs.A C csúcsból körívezem a b szakasz hosszát.Megszerkesztem az AB szakaszfelezõjét.A szakaszfelezõbõl körívezem a súlyvonal hosszát és ahol a két körív találkozik ott lesz az A csúcs és már csak össze kell kötnöm a B és C csúccsal. Jól gondolom?
Azt hiszem nem.
Ha jól értem a feladatot, akkor adott két oldal és a harmadikhoz tartozó szögfelező, ami az adott két oldal között halad.
Ha egy hagyományos jelölésű háromszöget veszünk, akkor az 'a' oldal a BC szakasz, a 'b' oldal pedig az AC szakasz, és a 'c' oldal az AB szakasz, ami nem ismert. Márpedig ekkor nem tudod megfelezni. :-)
Mást kell kitalálni a megoldáshoz.
Gondolkodj még egy kicsit, ha nem megy, küldök egy rajzot.
DeeDee
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!