Mátrixokat megoldásának levezetését komplex számokkal?
Bocs, de ez nem is egy értelmes magyar mondat.
Nem tudom, mit akarhatsz...
Mi a mátrix "megoldása"? A determinánsa?
Kb. annyira nem tudom értelmezni kérdésedet, mintha azt mondanád: "kör megoldásának levezetése" vagy "szakasz megoldásának levezetése"
Kérlek, pontosíts!
Fagyejev: felsőfokú algebrai feladatok 487-es és 933-as példája. Egyébként a Google-on kérdezz rá magyaron kívül angolul és németül is a témakörre: műveletek komplex elemű mátrixokkal, lineáris algebra, komplex elemű determinánsok stb. Speciális keresésben beállíthatod pdf fájltípust is.
Sz. Gy.
Olyan példára gondoltam,ahol mátrixban komplex számok is szerepelnek. 4x4 mátrix determinánsa amiben komplex számok is vannak.
Egyet találtam.
pl.:
|i 0 0 1|
|0 1+i 2 0|
|0 0 1-i 1|= i.(1+i).(1-i).2 = 4i
|0 0 0 2|
Beszorozta a középét,hogy így megkapja a determinánsát.
i.(1 + i -iˇ2).2 = i. (1 + i + 2) .2 = i.(1 - 1 + 2).2 =4i :::::::: nem tudom hogy jó e ez a levezetés,...hogy jott ki a 4i ?
Sajnos nem találtam ez a könyvet meg... hétfőn írok szoval ..
A szorzás levezetése akkor így jól van? az iˇ2 -n szoktuk átalakítani -2 ,de hogy kijöjjön a 4i ezért ami önmagában állt i-it átalakítottam -1 - lehet ilyet is?
Megcsinálom inverzét és felírom majd ide.
Ha még nem késő az inverz mátrix "sor folytonosan" leírva:
[-i,0,0,i/2;0,(1-i)/2,-1,1/2;0,0,(1+i)/2,-(1+i/4;
0,0,0,1/2]. Sz.Gy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!