Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Szerintetek ez a megoldás jó?

Szerintetek ez a megoldás jó?

Figyelt kérdés

Van ez a példa:

Egy osztályban 32 tanuló van. 23 sportkörre, 17 kérámiára és 9 mindkét körre jár. Mi a valószínűsége annak, hogyha kiválasztok 1 tanulót, akkor az egyik körre se járjon.

Megoldásom menete:

Kiszámoltam, hogy csak 1 olyan tanuló van, aki nem jár semmire. Ez úgy jött ki, hogy: 23-9=14 és 17-9=8 -> 14+8+9=31 -> 32-31=1

Felírtam, hogy (1 alatt 1)/(32 alatt 1), mert 1 olyan tanulónk van, és csak abból lehet kiválasztani azt, aki nem jár egy körre sem, és töröm 32-vel(mert ugye (32 alatt 1)annyivel egyenlő), mert az összes diák közül kell kiválasztanom egyet. Az eredményem 1/32-> 3,1%

Ezt helyesen vezettem le? Ha nem, mit rontottam el?

2012. máj. 22. 16:57
 1/2 anonim ***** válasza:

1/32 az jó, a levezetés is jó.

De nem kell elbonyolítani a végét.

Pl.:

Mi a valószínűsége, hogy 1 kockával 6-ost dobok: 1/6

Mi a valószínűsége, hogy azt az 1 gyereket választom ki a 32-ből: 1/32

2012. máj. 22. 17:02
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nem tudom, de nekem bonyolultabban egyszerűbb.
2012. máj. 22. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!