Nehéz,10 osztályos matek feladat? Elmagyarázná, aki esetleg érti?
Figyelt kérdés
Egy óra 22 cm hosszú ingája két szélső helyzetében 17°-os szöget zár be. Mekkora az inga végpontjának két szélső helyzete közötti távolság?2012. máj. 18. 16:07
1/7 anonim válasza:
ez egy egyenlő szárú háromszög:
a szárak 22cm-esek és az általuk bezárt szög 17 fok
koszinusztétel:
c^2=22^2+22^2-2*22*22*cos17
c=6,5 cm
2/7 anonim válasza:
Neked nem a matekkal lenne gondod, hanem szövegértési problémád van, ez egy halál egyszerű feladat bonyolultan megfogalmazva.
3/7 anonim válasza:
Én büntetném azt, ha valaki egyenlő-szárú háromszögben koszinusz-tétellel számol. Megy ez anélkül is:
Lehet, hogy a kérdező nem is tudja mi az?
4/7 anonim válasza:
Én meg azt büntetném, aki ilyen butaságokat beszél!
5/7 anonim válasza:
A matematikában éppen az a szép, hogy vannak pofonegyszerű, és vannak hosszabb és bonyolultabb megoldások. És mindkettő védhető szakmailag, mert ugyanolyan helyes megoldást ad. Úgyhogy szerintem teljesen felesleges azon vitázni, hogy ki mivel számol...
6/7 anonim válasza:
főleg úgy h a koszinusz tétel tlán nem is 10.es tananyag..:o
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a jó válaszokat :)
2012. máj. 19. 17:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!