Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Nem tudom eldönteni, hogy...

Nem tudom eldönteni, hogy variáció vagy permutáció?

Figyelt kérdés

A péknél kétfajta zsemle(sima,lenmagos) és négyféle kifli(sima,óriás,sajtos,lenmagos) kapható.

Hányféleképpen vehetek 3 darab péksüteményt?

Hányféleképpen vehetek 3 db péksüteményt, ha semelyik féléből nem akarok kettőt?

Hányféleképpen vehetek 3 db péksüteményt, ha legalább egy sajtosat és egy lenmagosat mindenképp akarok venni?

2012. máj. 9. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Variáció
2012. máj. 9. 20:30
 2/9 anonim ***** válasza:
sajnos nem tudom, mert nem névről jegyzem meg őket. viszont figyelj oda, hogy ismétléses lehet, mert nincs odaírva, hogy a pék csak egy darabot árul mindenből.
2012. máj. 9. 20:44
 3/9 anonim ***** válasza:
szerintem ez kombináció, mivel az nem számít milyen sorrendben vesszük őket
2012. máj. 9. 21:04
 4/9 vurugya béla ***** válasza:
2012. máj. 9. 22:46
 5/9 anonim ***** válasza:

kombinatorikában könnyű eldönteni, miről van szó.

Felhasználod az összes elemet? Ha igen: permutáció. Ha nem: Lényeges az elemek sorrendje? Na igen: variácó. Ha nem: kombináció.

2012. máj. 10. 00:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszönöm a válaszodat. Ez egyértelművé tette.
2012. máj. 10. 13:16
 7/9 vurugya béla ***** válasza:
Nem ezért vagy azért, de a táblázatom is ugyanezt tudja. Szerintem nem nézte mag rendesen a kérdező...
2012. máj. 11. 20:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, én az utolsót a te kommentedre értettem, csak közben írt más is. Minden esetre 4 es témazárót írtam, szóval köszönöm mindenkinek.
2012. máj. 18. 17:55
 9/9 vurugya béla ***** válasza:
OK, értem, bocs!
2012. máj. 20. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!