Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Nem értem a Matekot segítene...

Nem értem a Matekot segítene valaki?

Figyelt kérdés

Határozzuk meg a következő kifejezések pontos értékét!

1, ctg30fok*tg60fok+cos60fok*sin30fok-tg45fok

2, sin60fok cos30fok+sin 30fok*60fok

2012. ápr. 28. 12:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Kinyitod a függvénytáblázatodat és megkeresed az ehhez kapcsolódó táblázatot. Abban benne lesz, hogy mi a ctg30, tg60, cos60... stb. értéke. Ezeket behelyettesítgeted, utána pedig már csak egy sima egyenlet megoldás.
2012. ápr. 28. 13:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy egyáltalán nem tudok neki kezdeni mert mikor ezeket vettük én kórházban voltam (Januártól) nem rég jöttem ki a kórházból.

Tehát ki nézem a függvénytáblázatból és össze adom őket ? vagy egyenlettel de azt meg hogyan???

2012. ápr. 29. 10:08
 3/6 anonim ***** válasza:

A tankönyvedben keresd meg a fejezet elejét, és ott bizonyára elmagyarázzák a szögfüggvények lényegét. Kidolgozott példák is szoktak lenni. Azokat nézd végig nagyon alaposan, minden sornál okoskodd ki, hogy következik az előzőből. Ha ez már megy, próbáld önállóan is megcsinálni ugyanezeket a mintafeladatokat. Ha még ezután sem sikerül a házi feladat, keress további példatárakat, amikben kidolgozott feladatok (is) vannak.

Egy jószívű osztálytárs, vagy az iskolai korrepetálás is sokat segíthet.

2012. ápr. 29. 17:00
 4/6 A kérdező kommentje:

Tanárokra és kedves osztálytársakra nem igazán számíthatok , magán tanuló vagyok :(

De találtam a neten ezt tételt ami szerintem segíthet az egyenlet elvégzésében: [link]

Remélem ez jó :D

2012. ápr. 30. 08:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Inkább ilyesmire gondoltam:

[link]

Függvénytáblázatban volt egy jó kis táblázat erre, de emlékeim szerint talán a tankönyvben is benne volt, sajnos ezt nem tudom.

A lényeg, hogy ezek mind nevezetes szögfüggvények, amelynek az értéke adott, ha beírod számológépbe, akkor is ennyit fog kidobni.

Tehát, ha az első példádat nézzük, akkor a

ctg30°= gyök3

tg60°= gyök3

cos60°= 1/2

és így tovább.

Ha mindnek megvan az értéke, akkor csak behelyettesíted az adott függvényhez tartozó értékeket az egyenletbe és kiszámolod. Ergo, így fog kezdődni:

gyök3*gyök3 + 1/2*....

Innentől kezdve már csak egy sima egyenlet megoldás.

2012. ápr. 30. 11:09
 6/6 A kérdező kommentje:
hát megpróbálom megoldani :) remélem sikerül mert csak az egyenlettől félek
2012. ápr. 30. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!