Nem értem a Matekot segítene valaki?
Határozzuk meg a következő kifejezések pontos értékét!
1, ctg30fok*tg60fok+cos60fok*sin30fok-tg45fok
2, sin60fok cos30fok+sin 30fok*60fok
Az a baj hogy egyáltalán nem tudok neki kezdeni mert mikor ezeket vettük én kórházban voltam (Januártól) nem rég jöttem ki a kórházból.
Tehát ki nézem a függvénytáblázatból és össze adom őket ? vagy egyenlettel de azt meg hogyan???
A tankönyvedben keresd meg a fejezet elejét, és ott bizonyára elmagyarázzák a szögfüggvények lényegét. Kidolgozott példák is szoktak lenni. Azokat nézd végig nagyon alaposan, minden sornál okoskodd ki, hogy következik az előzőből. Ha ez már megy, próbáld önállóan is megcsinálni ugyanezeket a mintafeladatokat. Ha még ezután sem sikerül a házi feladat, keress további példatárakat, amikben kidolgozott feladatok (is) vannak.
Egy jószívű osztálytárs, vagy az iskolai korrepetálás is sokat segíthet.
Tanárokra és kedves osztálytársakra nem igazán számíthatok , magán tanuló vagyok :(
De találtam a neten ezt tételt ami szerintem segíthet az egyenlet elvégzésében: [link]
Remélem ez jó :D
Inkább ilyesmire gondoltam:
Függvénytáblázatban volt egy jó kis táblázat erre, de emlékeim szerint talán a tankönyvben is benne volt, sajnos ezt nem tudom.
A lényeg, hogy ezek mind nevezetes szögfüggvények, amelynek az értéke adott, ha beírod számológépbe, akkor is ennyit fog kidobni.
Tehát, ha az első példádat nézzük, akkor a
ctg30°= gyök3
tg60°= gyök3
cos60°= 1/2
és így tovább.
Ha mindnek megvan az értéke, akkor csak behelyettesíted az adott függvényhez tartozó értékeket az egyenletbe és kiszámolod. Ergo, így fog kezdődni:
gyök3*gyök3 + 1/2*....
Innentől kezdve már csak egy sima egyenlet megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!