Matek házi feladat? 5-es vagyok.
Figyelt kérdés
A feladat pedig ez:
Egy akvárium méretei 50 cm , 40 cm , 40 cm. Hány halat tarthatnak az akváriumban, ha egy-egy halnak legalább 1 liter vízre van szüksége??nagyon megköszönném!!! :))
2012. márc. 6. 14:48
1/21 anonim válasza:
Semmi ötleted nincs, mit kellene csinálni?
2/21 anonim válasza:
Tehát magyarul hány literes az akvárium. :)
1 liter = 1 dm^3 (köbdeciméter)
Legjobb, ha a méreteket átváltod dm-be. Ezeket utána összeszorzod, mert ugye a térfogat az szélesség*hosszúság*magasság, és megvan az eredmény, köbdeciméterben, vagyis literben.
3/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!! :))
Van még egy amit nem tudok,de ahhoz van egy ábra...:(
2012. márc. 6. 14:56
4/21 anonim válasza:
Írd ki új kérdésnek, de csak miután elkezdted megcsinálni, és írd majd le, hol akadtál el.
5/21 A kérdező kommentje:
Ám a másik feladat:
Az ábra egy úszómedence felülnézete. Egy-egy négyzet oldala 3 m hosszú, a medence 150 cm mély. Hány liter víz kell a medence feltöltéséhez?
2012. márc. 6. 15:08
6/21 anonim válasza:
Elkezdted megcsinálni? És mi az, hogy "egy-egy négyzet"? :)
7/21 A kérdező kommentje:
Még nem,mert nem tudom...:// Hát hogy egy négyzet oldala 3 m...Hogy kell ide képet berakni?Mert akkor le fotózom a telómmal :D
2012. márc. 6. 15:14
8/21 anonim válasza:
Nem értem, hogy jönnek a négyzetek a medencéhez, de mindegy is, mert a lényeg ugyanaz, mint az első feladatnál. Mindent leírtam 14:54-kor, ugyanazt kell használni.
9/21 A kérdező kommentje:
Figyelj,az ábra egy négyzethálós részleten van rajta.És kockákból áll
2012. márc. 6. 15:24
10/21 anonim válasza:
Hát akkor már talán le tudod számolni, hány méteresek a medence oldalai. A mélységét is tudod. Ugyanaz, mint az akvárium volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!