Matek háziban szeretnék segítséget kérni. SÜRGŐS! Valaki aki jó matekos, meg tudná nekem oldani ezt a 6 feladatot? Hogyan kell őket egyenlettel felírni?
Eszméletlenül hülye vagyok ehhez a témához. Viszont holnara ahány feladat nincs kész annyi egyest kapunk.
1.
Egy kétjegyű természetes szám egyik számjegye 3-mal nagyobb a másiknál, ha jegyeit felcseréljük, az eredeti felénél egyel kissebbet kapunk. Melyik ez a szám?
2.
Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 13.Ha a számot 12-vel elosztjuk, akkor a hányados a szám utolsó számjegyével egyezik meg, a maradék pedig ennél 2-vel kissebb . Melyik ez a szám?
3.
Melyik az a 2 jegyű szám, amelyben a számjegyek összege 10, és amelyből kivonva a számok felcserélt alakját 36-ot kapunk?
4.
27 éves apának 3 éves fia van. Hány év múlva lesz az apa 3-szor annyi idős, mint a fia?
5.
Az anya 40 éves, a lánya 16 .Hány évvel ezelőtt volt az anya 3-szor időssebb a lányánál?
6.
Egy 27 km-es útvonal egyik végéről 8 órakor elindult Bandi , a másik oldalról 10 órakor Béci. Mikor találkoznak, ha Bandi 3km-t tesz meg óránként,Béci pedig 4km-t?
Nagyon hálás lennék, ha valaki segítene!
Vicces vagy:))
Ha egyszer tapló a tanár, és nem tud tanítani, mit kezdjek?:)
Azért nem csak a tanár a tapló ha a gyerek nem tud. Manapság annyi segítséget lehet kapni az interneten...persze nem a fészbukon.
UI:nem vagyok tanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!