Végeredmény 4-7- 8 =19. Helyes így a megoldás?
Sí túra előtt 4 nappal eszembe jutott,hogy az unokám osztálytársainak kesztyűket ígértem.
Szaporán munkához láttam,de aznap mégis 3 párral kevesebbet kötöttem,mint másnap.
A harmadik napon pedig kétszer annyit kötöttem,mint az első napon.
Estére kész lettem a 19 pár kesztyűvel.
Hány pár kesztyűt kötöttem az első napon?
Jó a megoldás, de mi volt a menete? Próbálgatással jött ki?
Az is jó módszer, főleg ha általános iskola alsós vagy, vagy olyan gyerek feladatáról van szó.
Felsőben mondjuk így lehet megoldani:
Nevezzük x-nek az első napi kesztyűszámot.
Második nap: x+3
Harmadnap: 2x
Összesen: x + x+3 + 2x = 19
4x+3=19
4x=16
x=4
Tehát a megoldás 4.
Köszönöm a segítséget...
nem próbálgatással jött ki...csak az unokám 8 éves én 49 tehát ő úgy számol...én úgy mint bongolo leírta....de köszönöm szépen kedves ismeretlen....nem tudok kötni....úgy hogy nem számolok..minden nap
és mivel még törteket csak egy év múlva tanul....nekem kell a segítség a matematikai feladatok elmagyarázásához.....mert az iskolában,1 hónapban ha 2-3 szöveges feladatot csinálnak....és mivel számolni jól tud,csak a szöveges feladatokkal van problémája....de nagyon szépen köszönöm,hogy ti mindig segítetek nekem..hogy tudjam unokámat tanítani.....köszönöm
Bocsáss meg kedves nagyi, nem cikizni akartalak. Csak a példa szintjéhez képest annyira profin ( felnőttesen ) volt megszerkesztve a kérdés, hogy arra gondoltam, bennünket tesztelsz. Gratulálok, hogy segítesz az unokának matekből. Egyébként valóban úgy van, ahogy írtad: nem a példa megoldással van a gond, hanem a feladat megértésével. Vagyis magyarul is meg kell tanulniuk a gyerekeknek, melyik szó mit is jelent.
Egy matematikus nagypapi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!