Melyik a helyes (angol)?
She always walks to work in order/so that keep fit?
Nem ugyanazt jelenti az in order és a so that is? Honnan lehet tudni, hogy mikor melyiket kell használni?
Köszönöm előre is.
Még annyit tennék hozzá, hogy az I am tényleg az én vagyok, de van olyan is, hogy I am going to win a prize (nyerni fogok), akkor a szerkezet egyben jövő időt fejez ki, és semmi köze az "én vagyok"hoz.
A Present Simple... megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs, mi a nyelvtani szerkezetek neve, mert sosem tanultam így a nyelvet... De gondolom sima múlt?
Mert akkor arra gondolsz, hogy pl. I won a prize yesterday?
Ezt akkor használjuk, ha megmondod valamikor, hogy mikor történt, vagy egyértelmű, hogy akkor megtörtént, vége, ennyi.
Tehát az I have won a prize - megnyertem, és még most is én vagyok a nyertes, a díj is nálam van...
I won a prize yesterday - tegnap volt a díjkiosztó, és én nyertem.
Tudom, elég suta magyarázat, aki rendesen megtanulta a nyelvtani szabályokat, biztos jobbat tud. :)
Meg ez az elbeszélő múlt is, a könyvek "jelen ideje" van így írva. There was XY, it happened...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!