Melyik a helyes (angol)?
She always walks to work in order/so that keep fit?
Nem ugyanazt jelenti az in order és a so that is? Honnan lehet tudni, hogy mikor melyiket kell használni?
Köszönöm előre is.
So that keep az nem jó.
To keep, vagy so as to be able to keep...
Ja, és az in order is to-val van.
Amúgy mindegy melyiket használod, csak helyesen legyen. :)
egyik se helyes, mert in order to kéne, hogy legyen, de a másik biztos nem, ahhoz kéne még pl. can. Szóval szerintem ezt.
Bár ez nem a kérdéshez tartozik, de 1 órán belül csak 1 témát tudok létrehozni, azért remélem tud rá válaszolni valaki:
Nem értem pontosan, hogy mi a különbség a Present Perfect Simple és a Present Continous között.
Pl. I have won a prize. (Ez ugye PPS.)
Pl. I am meeting Alan at 7p.m. (Ez PC.)
Az első mondat miért nem jó úgy, hogy I am won a prize?
Mert nyertem egy díjat, nem pedig egy nyert díj vagyok. :) (vagy valami ilyesmi lenne az)
A második mondatban az "am meeting" egy már eltervezett, bizonyosan nemsokára bekövetkező dolgot jelöl, az első mondatban pedig az I have won azt jelenti, hogy megnyertem.
Köszi :) És akkor még valami, remélem nem gond :D
A Past Simple-t mikor használjuk? Tudnál rá egy példát mondani? (Itt vannak ezek a dides dolgok?)
"Nem értem pontosan, hogy mi a különbség a Present Perfect Simple és a Present Continous között.
Pl. I have won a prize. (Ez ugye PPS.)
Pl. I am meeting Alan at 7p.m. (Ez PC.)"
- Itt az egyetlen probléma, hogy a második mondat NEM presen continous.
A tankönyvben itt a példa:
"Present Continous (future arrangements)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!