Jó angol kiselőadás témák?
Valóságshow-k?
Remélem, nem szereted őket és akkor beszélhetsz a negatív hatásokról. :P
2011. szept. 7. 21:44
2/11 A kérdező kommentje:
tényleg nem szeretem őket, viszont az a baj hogy nem is láttam belőlük egyet sem, szóval nem igazán tudnék beszélni a negatív tapasztalataimról:D valami más ötlet?
Közösségi oldalak. Először beszélsz az előnyeikről, aztán pedig a hátrányaikról és a negatív társadalmi hatásokról.
2011. szept. 7. 21:48
Az angol ezer kérdés ezer válasz c. könyvben egy csomó téma van kidolgozva. Onnan lophatnál, úgyse tudná a tanár. + net
2011. szept. 7. 21:50
Egyébként 15-20 perc rengeteg idő, úgyhogy szerintem a médiáról beszélj. Abba beletartozik minden. Újság, tévé, könyvek, rádió. Ezenkek a pozitív, negatív tulajdonsága, hatásai az emberekre. És pont benne van minden az ezer kérdésben. De még neten is sokminden fent van ezekről.
2011. szept. 7. 21:55
Az 1000Q-1000A tanárfüggő, anno gimiben a tanárnőnk fejből megmondta melyik fejezetből van a mondat, pl. az "I admire those, who have good taste in clothes".. :)
15-20 perc elég sok.. Esetleg társadalmi problémák (pl. UK - zavargások), vagy valaminek (pl. repülés) története, de akár az angol gyarmatosítást is elmondhatod összefoglalva.
Végülis bármi lehet ha nem kaptál megkötést. Inkább az a kérdés hogy mennyire kell személyes véleménynek szerepelnie. Egy történeti összefoglalót seperc összedobni, de bárki gondolhatja azt hogy vetted valahonnan. Ha közösségi jelenségekről vagy aktuális eseményekről beszélsz úgysem tudod megállni hogy belesződd a véleményedet.
2011. szept. 7. 22:00
22:00 ezzel az a baj, hogy ez már nem középszint és szerintem nem tud annyira angolul. Mert akkor nem tette volna fel ezt a kérdést, és végülis akármiről tudna beszélni, főleg, hogy lennének könyvei. De szerintem nincs. Azért kéne valami könnyebb témát találni neki ami ráadásul terjedelmes is, de nekem nem jut eszembe más csak a média. Másrészt ha azokat a témákat beüti a keresőbe, egy csomó felsőfokú szöveget ad ki.
2011. szept. 7. 22:05
2011. szept. 8. 13:44
Sportok, lakóhelyed nevezetességei, kedvenc albumod, papírmasé készítése, iskolai erőszak (bully).
2011. szept. 8. 14:58
10/11 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek az ötleteket, középszintű nyelvvizsgám van angolból, úgyhogy ehhez a szinthez megfelelő téma kéne.
Kapcsolódó kérdések: