Milyen kémiai képletek vannak nyolcadikban?
A könyvemben már néztem,de nincsenek benne képletek :S
Füzetet meg nem tudok elkérni,mert most leszek nyolcadikos.
(A tanárnőm mondta,hogy ugyan idén ötös lettem kémiából,de ha ezt megakarom tartani úgy,hogy nem értem a képleteket,akkor be kell őket magolnom.Nekem meg kell a felvételihez az ötös.)
m/n = M
N/n = 6 × 10(23.-on) mol-1
N/n = N(A)
m/v = ró
V/n = V(m)
meg tömegszázalék, mol százalék, meg anyagszázalék
kb. ezek vannak szerintem
Köszi :)
Olyanokra gondoltam,mint például:
Cink-klorid: ZnCl2
Ahogy előző is írja, a 8.-os anyag jelentős része szervetlen kémia, ami a peródusos rendszer elemeit, azok vegyületeit tárgyalja.
8.-ban ez a hidrogént, az alkálifémeket (Na,K), alkáli-földfémeket (Mg,Ca) halogéneket (Cl,Br,I),az oxigéncsoport (O,S), a nitrogéncsoport (N,P), a széncsoport (C, esetleg még pici Si), a bórcsoport (Al) elemeit jelenti.
Esetleg még tanulhattok picit a vasról, rézről, cinkről, azüstrőé ,aranyról.
Illetve még (ha nem vettétek 7.-ben), akkor a redox folyamatokról, sav-bázis reakciókról, alapvető rácstípusokról (ionos, fémes, atom) mindenképpen tanulni fogtok.
Jah, meg még (ha 7.-ben nem volt) ionos, fémes, kovalens kötésről.
Ezeket ha be akarod magolni...hát sok szerencsét hozzá.
Inkább tanuld, de ne magold.
Szerezz egy periódusos rendszert, és próbáld megtanulni, megérteni az adott csoport tulajdonságait. Majd ha ez megvan, utána ez alapján nézd meg a csoport egyes elemeit.
Pl. nemesgázok:
VIII.A csoport elemei--> 8 elektron a vegyérték héjon, a héj telítetté válik
ez extra stabilitást jelent, minden elem ezt szeretné elérni. Tehát azt várjuk, hogy ezek a gázok inertek lesznek.
És láss csodát, tényleg azok. Mivel már megvan a 8 elektron, felesleges lenne közösködni másik atommal. Tehát ezek a gázok nem képetzek kétatomos molekulát.
(jah igen, még a nemesgázokat is fogátok venni, körülbelül olyan mélységben, ahogy leírtam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!