Hogyan tudom eldönteni egy háromszögnél (ami nem derékszögű), hogy a szinusz- vagy a koszinusztételt használjam?
Figyelt kérdés
2009. márc. 18. 20:14
2/8 anonim válasza:
A tételeket tanuld meg, és azt is mi mit jelent, utána egyismeretlenes egyenletet kapsz gyakorlatilag, és kész, úgy ahogy írták, meglátod milyen adatok vannak, és akkor ez alapján egyértelmű, melyikbe kell behelyettesíteni.
3/8 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy nekem nem egyértelmű. ha megvan adva pl. 2 oldal és a két oldal szöge akkor melyik kell?
2009. márc. 18. 22:53
4/8 anonim válasza:
Menj el egy magán tanárhoz! Így nem lehet ezt elmagyarázni!
5/8 anonim válasza:
Gondolom már nem aktuális, de
szinusz=szöggel szemközti befogó/átfogó
Koszinusz=szög melletti befogó/átfogó
Tangens=szöggel szemközi befogó/szög melletti befogó
kotangens=szög melletti befogó/szöggel szemközti befogó
De igazából azon kicsit meglepődtem, h NEM derékszögű háromszög. Hol használtok ilyet? Lehet h fel kell bontani a háromszöget, két kisebb derékszögűre, nem?:)
6/8 A kérdező kommentje:
még nem késő egészen érettségiig:)
derékszögűnél tudom ezeket, hegyesszögű háromszögnél van egy szinusz-és egy koszinusztétel, ezeket tudom is, csak azt nem , hogy mikor melyiket használni, ált. tippelem őket
2009. márc. 24. 20:53
7/8 anonim válasza:
Hát sztem ez matekban ált. úgy van, h amiből ki tudsz indulni:D Felírod az egyiket, és ha túl sok az ismeretlen megpróbálkozol a másikkal:DD
8/8 anonim válasza:
Szerintem maszturbálj egyet, és be fog ugrani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!