Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miért a DNS vált az általános...

Miért a DNS vált az általános örökítőanyaggá, és miért nem az RNS?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 09:53
 1/3 anonim ***** válasza:
41%
a DNS egy molekulakomplex, mig az RNs "csak" az információt tárolja és adja át a molekula felépítéséhez. Szükségeltetik hozzá egy gazda, aki értelmezi a kapott infót
2011. máj. 24. 10:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Előző amit írtál teljesen értelmetlen. Az információt a DNS tárolja, az RNS viszont közvetítőként, szabályozóként, enzimként (ribozim), transzporterként, gyártósorként funkcionál az emberi testben.

Kedves kérdező, Az RNS nem lenne képes akkora mennyiségű infót tárolni, mint a DNS, mivel kevésbé stabil a szerkezete. Egyszerűen tönkremenne a genetikai állomány a sok mutáció és törés miatt. A DNS kettős hélixe stabilabb szerkezet, amit ráadásul fehérjék is megtámogatnak a kromatin állományban.

2011. máj. 24. 10:28
 3/3 anonim ***** válasza:

"a DNS egy molekulakomplex, mig az RNs "csak" az információt tárolja és adja át a molekula felépítéséhez. Szükségeltetik hozzá egy gazda, aki értelmezi a kapott infót"

Az ilyen válaszok kinek az agyában születnek? Én nem tanultam soha emelt szinten bioszt, nem is olyan helyre járok most, de ezen még nekem is elkerekedett a szemem. Az RNS is lehet örökítőanyag, a vírusokban az is gyakori. Nincs ilyen, hogy a DNS gazda, meg hasonlók.

2011. máj. 24. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!