Leírná valaki ennek a feladatnak a kiszámítását? (eredmény van csak a megoldókulcsban, de fel kell írni, hogy hogyan számoltam ki) (ha nincs kész, akkor tuti megbukok matekból, help pls! )
Bocsi tegnap nem találtalak meg de akkor itt leírom:
Van Gergő meg Pisti.
Kettőt mind a ketten emglocsoltak, tehát van 2 lány eddig. Ez a NEGYEDE akiket Gergő locsolt meg, tehát így összesen gergő 8-at locsolt meg eddig + ezt a kettőt így 10.
Pista csak 6-ot locsolt meg plusz 2. Gergő még a tanító nénit is meglocsolta tehát +1 és így ha összeadjuk:
8+2+1 = 11
Szerintem nem jó az eredmény.
Két lány van csak, akit mindketten meglocsoltak (2),
a többieket csak egy-egy fiú locsolt meg.
Gergő ezeknek négyszeresét (8)
Pisti pedig a háromszorosát (6)
Ez eddig: 2 + 8 + 6 = 16
A tanárnőről nem tudjuk, lány volt- még vagy sem :-),
vele együtt 17, nélküle 16 nőnemű egyén locsoltatott meg.
Ja igen, igazad van nem vettem észre ezt: "Ketten együtt az osztályba járó összes lányt meglocsolták".
Igen így ahogy írtam 2+8+(1)+6 (amit gergő locsolt meg) = 16 vagy 17
Gergő meglocsolt 2x4 -et, Pisti meglocsolt 2x3 -at.
Így összessen 8+6=14-et locsoltak, de ebből 2 lányt kétszer számoltunk, mert mindkét fiúnál számba vettük. Így 14-2=12 lányt locsoltak meg összesen. Viszont Pisti meglocsolta a tanárnőt is, ő viszont nem osztálytag. Így 12-1=11 lány jár az osztályba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!