Hogyan kell megoldani? A többi feladatot megsikerült egyedül oldani, de ezeket nem.
1. Mekkora annak a körnek a területe, amelyikbe 10cm2 területű négyzet írható?
2. Van-e olyan 5 főből álló társaság, amelyben az egyes emberek társaságon belüli ismeretségeinek száma rendre: 3, 2, 1, 1, 4? (Az ismeretségek kölcsönösek.)
3. Hány különböző módon ülhet le három házaspár egy sorban, ha az összetartozó párok egymás mellett akarnak ülni?
Tnégyzet=a*a (a ugyabár az négyzet oldala)
Tnégyzet=10
a=3,16
c2=2*a2
c2=4,44 (c=a kör sugara)
Tkör=3,14*r2=62,73
Kicsi eltérés lehet, mert én benthagytam a számológépben az értékeket illetve a pontos pí-vel számoltam, nem 3,14-el.
2,
Szerintem nem
3, (3*2*1)*2=12
OFF:
Bocs, hogy beleszólok. Olyan szó nincs, hogy "megsikerült", csak olyan van, hogy megoldani. Helyesen: sikerült megoldani egyedül.
2. feladat:
3+2+1+1+4 = 11, azonban az ismerettség kölcsönös (reflexív reláció -- bocsánat :)), ezért az összes ismerettség száma biztosan páros kell, hogy legyen, ugyanis én ismerem X-et, de ő is ismer engem. Ergo nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!