Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egy akvárium téglatest alakú....

Egy akvárium téglatest alakú. Magassága 35cm szélessége 1dm mélysége 5dm Hány liter vízfér bele? Hány cm² üveglapot használtak fel?

Figyelt kérdés
Sos, kérlek valaki segítsen. Azt már tudom hogy 17,5 l víz fér bele de a 2. Kérdést nem tudom hogyan kell megoldani. Aki tudja kérlek segítsen és vezesse is le! Köszönöm szépen.

tegnap 21:17
 1/4 anonim ***** válasza:
A hány négyzetcentiméter üveglapot használtak fel kérdés azt jelenti - gondolom én, hogy a megadott adatokat átváltod cm-be és kiszámolod a leírt téglatest felületét, majd a "tetejét" kivonod ebből, mert gondolom nincs üvegteteje egy akváriumnak.
tegnap 21:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Szélessége: a=10 cm, mélysége: b=50 cm, magassága: c=35 cm

A téglatest felszíne: A=2·a·b+2·b·c+2·a·c

Ha nincs teteje, akkor a felhasznált üveg területe:

A=a·b+2·b·c+2·a·c=10·50+2·50·35+2·10·35=4700 cm²

Ha teteje is van, akkor 500 cm²-rel több, 5200 cm²

tegnap 22:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Összesen 7800 cm² üveglapot használtak fel mert a készítés közben rengeteget el is törtek.
tegnap 22:53
 4/4 A kérdező kommentje:
2. Okés így megvan! Köszönöm szépen! :)
tegnap 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!