Számítsd ki sin²100⁰ + cos²80⁰ Ezt hogy kell megoldani?
Figyelt kérdés
nov. 13. 17:49
1/9 47. válasza:
1) sin(180° - x) = sin x
2) sin²x + cos²x = 1
Megoldás:
sin100° = sin(180° - 100°)
⇒ sin²100° = sin²(180° - 100°)=sin²80°
⇒ sin²100° + cos²80° =
= sin²(180° - 100°) + cos²80° =
= sin²(80°) + cos²80° = 1
sin²100° + cos²80° = 1
3/9 anonim válasza:
Egy okos matekos megválaszolná nekem, mint egy matekban nem jártas embernek, hogy ennek mi értelme van? (Kötekedőnek tűnhet, de tényleg kíváncsi vagyok)
4/9 krwkco válasza:
"Egy okos matekos megválaszolná nekem, mint egy matekban nem jártas embernek, hogy ennek mi értelme van?"
Mármint annak, hogy miért adnak fel ilyen házifeladatokat, amikor a későbbi élet során sosem lehet ezt a számítást hasznosítani?
Ugyanaz, mint a konditeremben a vasdarabok emelgetésének. Csak ez az agyat edzi.
5/9 anonim válasza:
#3, van értelme bárminek is? Egyszer úgyis mind meghalunk, és egyszer úgyis minden megsemmisül, ami most létezik.
6/9 krwkco válasza:
"Egyszer úgyis mind meghalunk, és egyszer úgyis minden megsemmisül, ami most létezik."
Utána valóban nem lesz. Na de addig, amíg élünk, sok mindennek van értelme.
7/9 anonim válasza:
#6, értelme azért van, mert egyénileg adunk neki értelmet, de a nagy egészet nézve nincs.
8/9 krwkco válasza:
Nem létezik "nagy egész". Csak a részek léteznek, mint pl. az egyén, egy-egy ember. A "nagy egész" csak szellemi termék, hogy ne mondjam, képzelgés. A létező részek összefoglalása.
9/9 anonim válasza:
4# Lol már úgy gondoltam, hogy pl ott van a háromszög, magad elé tudod képzelni, vagy a százalék számítást, de ez mi a fene akar lenni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!