Mit csináljak? Ha nincs itthon számítógép?

Figyelt kérdés

Az a házi feladat hogy készítsünk ppt-t de nekünk nincs itthon számítógépünk ráadásul életembe nem csináltam ppt-t szóval fogalmam sincs hogy kell. :( Óra végén oda mentem hozzá hogy nem lehet e papíron be mutatni és azt mondta hogy nem.

Keddre kell és ha nem csináljuk meg akkor beírja az egyest és ha következő órára se lesz meg akkor még egy egyest be ír addig amig meg nem csináljuk.

2023. jan. 14. 13:45
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
7%

29. Nem, NAGYON nincs igaza!

Nem egy mai fiatal iskola mellett.balllal munkát, otthon munkát! Nem mindenkinek vannak ott a szülei hogy mindent megvegyenek!

Csak egy példa,ha nincs gépe, gondolom nem milliomosok a szülők!

Komolyan elszomorító ez a gyk agyhalott közösség..

2023. jan. 14. 17:50
 32/54 anonim ***** válasza:
82%

16 éves kora alatt illegális munkát vállalnia, mert a gyerekmunka tilos. Fölötte meg nem létezik, hogy ilyen hülye legyen.

2023. jan. 14. 18:06
 33/54 anonim ***** válasza:
75%

"elég beképzelt bunkó pitsa lehetsz"

Nem én vagyok, akinek címezted, de alapvetően azt kellene belátnotok, hogy a titeket megelőző generációk szemében (még az Y generáció szemében is, akik a mostani 25+ évesek) érthetetlen szinten áll a tanult tehetetlenségetek.

Nálunk is volt egy-két link alak, de számomra elképzelhetetlen volt anno (pedig megvolt a magam baja), hogy nincs idő címszó miatt szétteszem a kezeimet és elfogadom, hogy beírják az egyest vagy megbuktatnak.

Az, hogy valaki abban nőtt fel, hogy küzdött magáért és leült és megcsinálta akkor is, ha nem tetszett neki, emiatt pedig lusta tetűnek néz titeket, nem annyira beképzeltség, hanem egy teljesen más felfogás, amivel lehetetlen megérteni ezt az öntudatos lusta működést. Nekem is rettenetesen nehéz.

Már azt is rettenetesen nehéz elfogadni, hogy nem bírjátok használni a keresőt. De az, hogy ott a kezetekben a mobil egész nap és még nem jöttetek rá a GDrive használatára vagy arra, hogy az Officenak vannak mobil alapú applikációi is, ez tragédia. Emlékszem, nekem is voltak ilyen bajaim, mert viszonylag későn lett otthon gépünk, hülyének is néztek miatta, de inkább pánikoltam, hogy mi lesz így, minthogy beterpesszek és kimondjam, hogy nem tudok mit tenni. Ez nem önsztárolás, csak hogy érezzétek, mi az oka ennek az indulatnak. Számunkra érthetetlen, hogy hogy tudtok ilyen szemtelenül elengedni dolgokat.

Kapásból több ötletem is van erre a problémára:

-mobil applikációval megcsinálod a diasort

-a Google driveon létrehozod a ppt-t és ott adod hozzá a szükséges szöveget

-leírod magadnak pontosan, hogy diánként minek kellene szerepelnie a prezentáción, mellé, hogy miket szeretnél elmondani, azzal pedig becsörtetsz egy olyan időpontban a szgép termebe, amikor neked nincs órád, de van ott valaki és megkéred, hogy 10 perc alatt hadd dobhasd össze a feladatot.

-ha közös a munka, megkéred a csapattársad, hogy adja hozzá a diasorhoz a te diáid szövegét (és leírod pontosan, hogy mi legyen rajta, hogy neki csak bemásolni kelljen)

-ha van olyan, akivel jóban vagy és jó barátok vagytok, akkor is megkérheted, ha nem közös a feladat

-megkéred egy barátod, hogy hadd mehess át hozzá megcsinálni a feladatot

Pendrive probléma:

-bármelyik felhő tárhelyre feltöltheted a prezidet, előadásnál pedig bejelentkezel oda és letöltöd

-veszel egy pendriveot (a leggagyibb kb 1000 ft, ne vicceljünk már)

-akinek a segítségét kérted a prezi elkészítésében, attól kölcsön kérsz egyet

-akár az infótanárod is megkérheted, mikor a termet használod a feladat megoldására

Nem vagyok boomer, 27 éves vagyok, nem is szeretnék úgy hangzani, mint egy öregasszony, de "mikor mi voltunk gyerekek" fontosabb volt előrébb jutni az életben, mint kikerülni a kényelmetlenségeket, amiket a szorongásunk generált. Előbb-utóbb muszáj leszel leküzdeni azt a gátat magadban, hogy másokhoz fordulj segítségért vagy magadtól próbálj megoldani egy problémát (ami elsősorban a te érdeked, más életére nincs hatással nagyon, ha megbuktatnak, mert megdermedsz cselekvés helyett - és ez így fog menni a felsőoktatásban is, csak nagyobb pénzekkel).

Hosszú távon sürgetném a szüleimet, hogy próbáljuk meg összeszedni egy gép árát, mert szükséged lesz rá. Ma a legtöbb munkához minimum felhasználói szintű szgépes ismeretek kellenek. Minél hamarabb megtanulod használni, annál jobb lesz.

Ha nem tudsz egy programot használni, keress rá, hogy hogy kell. Mindenre van már oktató videó.

Amúgy ha nagyon meg vagy szorulva, én is szívesen megcsinálom neked a prezit, ha pontosan leírod, mit szeretnél az egyes diákra. Feltöltöm valahova és elküldöm a linket, ahonnan te is le tudod tölteni. De nem lesz mindig a nyakadon egy balek, aki ezt meg fogja csinálni, szóval maradjon ez tűzoltás.

2023. jan. 14. 18:26
 34/54 anonim ***** válasza:
74%
már bocsi, de ha kölyök egész nap borzasztóan nem ér rá a fontos különórái miatt, akkor ott több pénze van a szülőknek, mintsem hogy tudnák hova tegyék egyáltalán... a kisfiú csak lusta, és egyszerűbb a gyakorin bunkóznia felnőtt emberekkel, mint letenni az elkényeztetett seggét a gép elé és dolgozni a feladatán.
2023. jan. 14. 18:44
 35/54 A kérdező kommentje:
#29 ma egész nap nem voltam otthon ahogy most sem mamámnál vagyok 60km -re és ott sincs számítógép 😃😃
2023. jan. 14. 20:42
 36/54 A kérdező kommentje:
#36 egyáltalán nincs több pénz anya egyedül nevel engem és az öcsémet nem olyan külön órákra gondoltam ahol fizetni kell, sportolok is +segítek itthon takarítani mosni stb egyébként meg lány vagyok és nem vagy elkényeztetve kicsit sem😃😃😃😃
2023. jan. 14. 20:48
 37/54 A kérdező kommentje:

#30 1.amikor ezt az anyagot vettük infobol én pont hiányoztam ezért lemaradtam

2.nem nincs 20 osztálytársam akik ugyanazt kapták mert németből kaptuk ezt a feladatot és az osztályból rajtam kívül van 6 németes :)

3. Tudok helyesen írni attól h rövidítem a szavakat xddd

2023. jan. 14. 20:50
 38/54 A kérdező kommentje:
#33 aki ezt írta annak részben igaza van,nem vagyunk milliomosok és ja könnyű mindenkinek írogatni ide akiknek ott a 2 szülő legújabb iPhone stb. Hát nálunk teljesen más a dolog anyám nevel engem és az öcsémet egyedül és nem milliós fizetésből igen rokonoktol kapunk pénzt de tőlük sem milliókat szval sztem gondolkodjatok már meg az a csaj is aki a diplomáival flexel gondolom alá is minden oda volt rakva.
2023. jan. 14. 20:54
 39/54 anonim ***** válasza:
64%

Kifogások-kifogások-kifogások.

A legabszurdabb az, hogy hiányoztál a PPT-nél... bocs, de be kell pótolni, erre nem hivatkozhatsz.

2023. jan. 14. 20:58
 40/54 A kérdező kommentje:

#35 egy pendrive egyáltalán nincs 1000ft-ért nem a 90-es években vagyunk a legolcsóbb pendrive is 2500 de lehet még keveset is mondtam,a városban ahol élek van 2 telefonos bolt aminek megnéztem a weboldalát és ott a legolcsóbb pendrive 4000 Ft rendelni meg hiába rendelek keddig nem ér ide

Nem nagyon adok a véleményedre mert nem látsz bele az életembe ahogy innen senki de talan részben igazad van

2023. jan. 14. 21:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!