A lenti linken található fizika feladatok megoldásában van-e hiba, ha igen, akkor melyikben, és mi?
Figyelt kérdés
Innen lehet letölteni a feladatokat: www.berzi.atw.hu/fizika.pdf2010. szept. 17. 19:18
1/2 anonim válasza:
1. keladat
a delta Tnél elgépelted magad.
egyébként a hőtágulási együtthatóban kelvin van, úgyhogy (noha a delta T számszerüen ugyanaz) illene átváltani
egyébként jó.
2. feladat
az omegánál megint elgépelted magad. 2pi lett az 5pi ből. aztán már jól számolsz.
3. feladat
gépeljél figyelmesebben...
omega rossz mértékegység
amac-ot irtál.
4. feladat
a T a hőmérséklet. t az idő
egyébként jónak tűnik.
2/2 A kérdező kommentje:
Igazad van, egy-két helyen elgépeltem magam, viszont az 1. feladatban a hőmérsékletek helyett, a hötágulási együttható mértékegységét váltottam át, szerintem úgy is jó. A 4. feladatban nincs hiba, hiszen a periódusidő jele a "T". Egyébként köszi a segítséget! Más hiba van-e még?
2010. szept. 20. 11:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!