Ebben a kombinatorika feladatban segítene valaki? Hozzá sem tudok kezdeni.
"mi a bonyolult neked benne?"
Ha összehasonlítod a 6-os és 8-as megoldást, akkor szerinted légbőlkapott a bonyolult szó használata? A bonyolult nem azt jelenti, hogy hibás, ezt nem állítottam. És elég bizonyíték a bonyolultságra az is, ha a kérdezőnek wolframalfa nélkül (amit az iskolában nyilván nem fogadnak el) ki kellene számolni a végeredményt.
Nem mondtam, hogy szerinted hibás. Megkérdeztem, hogy neked, személy szerint mi a bonyolult benne.
Gyakorlatilag ugyanazt csináltam, mint ti, csak én még külön esetekre bontottam aszerint, hogy mikor mennyi karaktert használunk fel a különböző fajtákból. A legtöbb kombinatorikai feladatnak egyébként ez a kulcsa, mivel sokkal átláthatóbban elkülönülnek a számítható esetek, szóval semmi extra "bonyolult" számítást nem végeztem.
Egyébként amikor ilyen százbilliós nagyságrendű megoldás van egy feladatra, bőven megelégszenek azzal, hogy magát az eredményre vezető műveleteket megadják, mint ahogyan azt te is tetted. A te megoldásod egyébként bonyolultabb, mivel ahhoz a "logikai szita" ismerete is szükséges, amit nem feltétlenül ismer mindenki (itt most arra gondolok, hogy a közös metszetet hozzá kell adni).
De persze, kinek mi. Majd a kérdező eldönti, hogy számára melyik az átláthatóbb, és több megoldási módot is ismer, az meg ártani nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!