Segítesz ezeket a matek feladatokat megoldani?
légyszi a számolásokat is írjatok le :) Előre is köszi annak aki megoldja. Én már 1 órája ülök felette. A többit megcsináltam de ezek kifogtak rajtam
Az utolsó lengéscsillapítás.
(Leng és Csilla pí-t ás).
"matekfeladatok"
Azért pl megszámolni hogy a versnek a 8-adik szava hány betűből áll nem olyan vészes feladat.
Oké, egy órája ülsz fölötte, de mi az, ami gondot okoz?
1) Google keresőbe kell csak beírnod, nem neked kell gondolkodnod.
2) Ez csak szövegértés.
3) Szintén szövegértés, a versben minden szó annyi betűből áll, amennyi a PI adott tizedesjegye. "Nem(3) a(1) régi(4) s(1) durva(5)....", és mi a PI? 3,1415... Akkor vajon mi a PI hetedik tizedesjegye?
4) Nézz rá a 3 ábrára. Mit tapasztalsz a sokszög és a kör kerülete között, ha a sokszög minél több szögből áll?
5) Szintén csak logikusan végig kell gondolni. A kör átmérője d, területe Tk=d^2*PI/4. Ugyanezen kör köréírt négyzet oldala éppen d, tehát a területe Tn=d^2. A szövegből adódik, hogy d^2*3/4=d^2*PI/4, és ha rendezed az egyenletet, kijön, hogy PI=3.
Szerintem a kérdezőnél a szövegértéssel van inkább probléma... Lefordítom az elsőt, úgy talán menni fog;
A kérdés: mennyi 1 - 1/3 + 1/5 - 1/7 ?
A másiknál jót jelöltél meg, de nézzük, hogy egyébként hogyan jön ki;
Írjunk d helyére 1-et, ekkor a kör területére (8/9)^2=64/81-et kapunk.
A kör területképletét ismerjük, így "közelítőleg" azzal kell egyenlőnek lennie, vagyis
r^2*3,14 = 64/81, ebből rendezés után
r =~ 0,5 adódik, amire d=~ 1-et kapunk, és mivel eredetileg d=1 volt, ezért valóban a kör átmérőjét jelöli.
Köszi :)
a második 2,896 igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!