Trigonometria háziban egy kis segítség?
Sziasztok! Elakadtam egy kicsit le tudnátok vezetni hogy kell megoldani ezt a feladatot?
"Egy téglalap oldalainak hosszúsága 5,32 deciméter és 3,81 deciméter. Rajzold meg a téglalapot és rajzold be a két átlóját! Határozd meg a keletkezett szögek nagyságát!"
Na most ennek a téglalapnak ilyen méretekkel hogy kéne kinéznie? Méréssel meg tudom rajzolni az oké és ha már megvan rajzolva akkor az átlókat is be tudom húzni de a szögeket hogy kell kiszámolni? Levezetné nekem valaki légyszives? Köszönöm
Rajzolj egy olyan derékszögű háromszöget, amelynek két befogója 5,32 és 3,81 dm hosszú. De mivel lapra ekkorát nem tudsz rajzolni, nyugodtan mérheted cm-ben is.
Ha ez megvan, akkor ennek a háromszögnek az átfogójára tudsz egy másik ugyanilyen derékszögű háromszöget rajzolni, és a kettő kiadja a téglalapot.
levezetni nincs időm, de ide kell eljutni az ábrából.
tan(x/2)=3,81/5,32 ahol x az egyik szög
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!