Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 1/1-x -nek mi a deriváltja?

1/1-x -nek mi a deriváltja?

Figyelt kérdés
Hogy vezetem ezt le?
2021. dec. 7. 10:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
44%

Azért vagy reménytelen, mert a műveletek sorrendjével sem vagy tisztában, ami - szerintem - alsó tagozatos anyag, és ennek ellenére deriválni akarsz.

Egyébként a #4-ben ott van a helyes megoldás, de azt sem hiszed el.

2021. dec. 7. 10:50
 12/14 A kérdező kommentje:
Képzeld 30 évesen már rég volt az alsó tagozat... ellentétben veled én vettem a bátorságot és felvettek még igy is egyetemre h reménytelen vagyok, próbálkozom ;)
2021. dec. 7. 10:59
 13/14 anonim ***** válasza:

A zárójel azt jelenti, hogy ami azon belül van azokat elvégzed, és csak utána mész a zárójelen kívülre.

A műveletek sorrendje, szorzás, osztás, összeadás, kivonás miatt az 1/1-x esetén 1-x lesz, mert előbb az 1/1 osztást végzed el. Emiatt, ha írásban egy sorban fejezed ki, akkor tedd zárójelbe azt, ami a nevezőben van. 1/(1-x), hogy ne legyen ilyen félreértés.

2021. dec. 7. 14:49
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi! én a feladatot másoltam be amiben () nincs az lehet h oda kell "gondolni" de nekem a példa igy szolt
2021. dec. 7. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!