Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Szövegértésnél miért van...

Szövegértésnél miért van kétértelmű feladat?

Figyelt kérdés

Budapestre szolnokról sokan járnak színházba. Sorold fel az buszmenetrendben az indulási időket 13:00 és 14:00 között.

ebbe bele tartozik a 13:00 és a 14:00 vagy nem? Ekkora f*szságot már komolyan.

2021. szept. 27. 20:31
 1/8 A kérdező kommentje:
Mondhatom, hogy az volt odaírva, hogy "között" és mindent kiírok ami a 13:00 és 14:00 KÖZÖTT van, de ez nettó f*szság, sosem hallottam így embereket beszélni
2021. szept. 27. 20:34
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
És ez hol kétértelmű? Egyértelműen kéri, hogy a két időpont közöttieket sorold fel.
2021. szept. 27. 20:34
 3/8 A kérdező kommentje:
tapasztalatból nem egyértelmű. Hol hallottál olyat, hogy ha kérdezik a közöttieket a két végét nem sorolod bele? végülis mindegy, egyik feladatnál bele kell számolni másiknál nem
2021. szept. 27. 20:41
 4/8 A kérdező kommentje:
eddig ha 14:00kor végeztem a suliban és megkérdeztem valakit, hogy 14:00 után mikor indul MINDENKI belesázmolta a 14:00-t is
2021. szept. 27. 20:44
 5/8 anonim ***** válasza:
63%
Arról nem tehet senki, hogy az emberek analfabéták, de ez egy szövegértési feladat, úgy kell rá válaszolni, ahogy helyes. Ha azt kérdeznék, hogy 13 és 14 között hány egész szám van, akkor arra mit felelnél?
2021. szept. 27. 20:45
 6/8 A kérdező kommentje:

5: sajnos megtapasztaltam, hogy milyen amikor szó szerint veszem a feladatokat. Figyelj. engem konkrétan a tanár hülyézett le amikro megkérdezte, hogy itt voltam-e az előző órán és azt válaszoltam, hogy tegnap beteg voltam.

Utólag kiderült, hogy az aznapi előző órára gondolt. Nyílván én vagyok a hülye, ha alapból a TESI-előző órájára gondolok.

2021. szept. 27. 20:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdező: a lényeg, hogy te tudd védeni az álláspontodat. Én azt mondanám, hogy a 13:00 és a 14:00 órakor induló buszok is válaszok a kérdésre. Persze aki azt mondja, hogy nincs benne, annak a véleménye is védhető.
2021. szept. 27. 20:50
 8/8 A kérdező kommentje:
7: ez a baj, hogy mindkettő helyes. A szó szerint értelmezem az esetek 90%-ában hülye vagyok. ha reálisan gondolkozom akkor talán nagyobb esélyem van.
2021. szept. 27. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!