Ezeknek a feladatoknak megoldását haelmagyaráznátok nagy segítség lenne! usp=sharingA határértékszámítás tulajdonságait felhasználva mennyi a sorozat határértéke,feltéve hogy van?
Légyszi kifejtenéd bővebben mert nekem a c re 4/9 a d re 1/0
Az e az jó de csak azért gondoltam arra mert a nevezőben nagyobb szám van bizonyítani nem tudom
Hát, ha 1/0 jött ki, az eléggé végtelen... Akkor lenne gond, hogyha 0/0 jönne ki, mert akkor kb. bármi lehet (utána kellene számolni).
Jó lenne, hogyha leírnád, hogy hogyan számoltál, mert akkor lehetne tudni, hogy mi a hiba.
c) Egyszerűsítsünk a számlálóval:
1 / ( 1/gyök(4n+5) + gyök( (9n+1)/(4n+5) )
Itt vétettem egy hibát, mert benéztem. Az 1/gyök(4n+5) 0-hoz tart (az 1-et nem osztottam, az volt a hiba). A gyök( (9n+1)/(4n+5) ) kifejezésben a (9n+1)/(4n+5) ránézésre 9/4-hez tart, ennek a gyöke pedig 3/2-hez.
Tehát a határérték: 1/(3/2) = 2/3
e) Átalakítható így a tört: 3 * (3/5)^n. A (3/5)^n igencsak 0-hoz tart, így 3*0=0, a határérték 0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!