Ezt hogyan kell kiszámolni, megoldani?
Pl.: cosB = 0,6868
Matek háziban kaptuk és vissza is kell küldeni a tanárnak, de az utolsó pár órán nem nagyon figyeltem, és fogalmam sincs mit kéne ezzel kezdenem. Vagy csak simán keressem vissza a cos-1/sin-1 gombbal őket?
A tanár beküldte amit órán írt, de abból nem tudom levenni, hogy mit kéne csinálni vele. Főleg amelyik egyenlő 0-val vagy 1-gyel, mert azokat visszakeresni sem tudom. Amúgy a szögeket kell meghatározni, ha esetleg nem nézitek meg a képet.
És természetesen nem azért küldtem el az összes példát hogy valaki csinálja már meg helyettem, csak azok alapján ha esetleg valaki elmagyarázná nekem, az úgy tök jó lenne.
A linken a példák vannak, ha valaki tudna segíteni megköszönném.
Vissza kell keresned, tudnod kell a szögfüggvények periódusát, és azt, hogy egy perióduson belül az 1-nél kisebb abszolút értékű értékeket a szinusz és a koszinusz kétszer veszi fel.
1) cos(gamma)=1 => gamma=k*360°
2) sin(alfa)=0 => alfa=k*180°
3) cos(béta)=0,6868 => béta=+-42,6°+k*360°
4) delta1=45°+k*360°, delta2=135°+k*360°
5) epszilon=+-97°+k*360°
6) mű1=-25,6°+k*360°, mű2=205,6°+k*360°
(k tetszőleges egész számot jelöl)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!