Hogy lehet egy tanár ennyire munkamániás, rugalmatlan és szigorú (olyan dolgokra, ami teljesen mindegy)?
Digitális oktatásban vagyunk, ami többek között azért jó, a legtöbb diáknak, mert maga oszthatja be az idejét, kipihenheti magát, valamint lehet elég szabadideje, gondolom, ez a tanárok azon részénél is így van, akiknek nem kell bemenni az intézménybe. Erre mi vár kb. 9-kor amikor felkelek? A tanár kitett egy linket 06.25-kor, hogy kereken 7.00-kor meetinget akar tartani, amikor az óránk az iskolában egyáltalán nincs is ilyenkor, a 0. óra is később kezdődik, szóval értelemszerűen az órarend szerint nem kezdődhetett ilyenkor az óra, mivel SEMMILYEN óra nem kezdődik ilyenkor, 6.25-kor pedig nem hinném, hogy egyetlen egy diák fent lenne, 7-kor is egyetlen egy osztálytársam csatlakozott be az ágyból, mert épp nem tudott aludni és jelzett a telefonja. Mondta, hogy a tanár kiöltözve ott ült a kamera előtt és még azon is kiakadt mint "tiszteletlenségen", hogy pizsamában volt és még az ágyból jelentkezett be.
Szerintem ezzel a tanárral sincsen minden rendben... Eléggé munkamániás és nem tudom mi a baja.
Nektek mi erről a véleményetek??
Az van, hogy ilyen nincs, mivel szabálytalan. Szépen jelenteni kell.
Ja, csak úgy mondom, hogy a végig otthonról tanító tanárok többségének annyival több energiájába és idejébe kerül az online oktatás, a megfelelő felkészülés, magyarázat stb. esetleges bonyolultsága miatt az online térben, hogy sokkal kevesebb szabadidejük van, mint normál esetben.
De, iskolaidőn kívül nem kötelezhet senkit az órán való részvételre.
Sok iskolában az is le van írva, hogy órarend szerint kell tartani, de ezek szerint nálatok nem.
"Látom, azt szeretnéd, hogy mindenki egyetértsen veled, hogy a tanárodnak lehetetlen elvárásai vannak. Sajnos az a helyzet, hogy a felnőtt életben is bárkinek kijuthat egy "nehéz eset", irracionálisan vagy akár ellenségesen viselkedő kolléga vagy főnök. Meg kell tanulni az ilyen emberekkel együtt élni, ez az élet realitása. Jobban jársz tehát, ha elkezded a tolerancia gyakorlását. A méltatlankodás nem vezet sehova, csak magadat idegesíted vele."
Én teljesen toleráns vagyok, maximum nem lépek be... Ennyi! Egy órának két résztvevője van, a tanár(ok) és a diák(ok), szóval szerintem a mi véleményünk is r*hadtul számít. Szinte éreztem a kérdés kiírásának pillanatában, hogy egész biztosan lesz valaki, aki még a tanárral ért egyet. Mindig is a magam utam jártam, ha lenne egy ilyen munkatársam, akkor pont nem érdekelne, hogy milyen a személyisége, én a szabályosságon belül, a megbeszéltekhez tartanám magam. A főnök pedig én magam leszek, egy olyan ágon, ahol a főnökeimnek, ha vannak, nincsenek irracionális elvárásaik.
#5: Fiatal vagy még és láthatóan rendkívül naiv. Az iskolapadból könnyű magadnak egy ideális felnőttkori álomvilágot elképzelni magadnak arról, hogy milyen munkahelyed lesz. Kamaszkorban sokan éreznek és gondolkodnak így, mint te, egyszerűen mert jó érzés ilyen jövőt álmodni. A valóság ettől fényévekre lesz. Jobb, ha felkészülsz erre. Majd amikor falaknak ütközöl és a hátadba vágják a kést, aztán földön fetrengve még beléd rúgnak kettőt, akkor rájössz, hogy a való világ egészen más. Az irracionális, buta, igazságtalan, kicsinyes és abszurd döntéseket hozó, hatalommániás főnökök és a nyíltan rosszindulatú, lusta, együttműködni nem akaró vagy tehetségtelen, talpnyalásból élő kollégák, akiket mind egytől egyig el kell viselni egész nap, még a kisebbik rossz lesz. Az igazán durva az lesz, amikor azzal szembesülsz majd, hogy aki látszólag kedves hozzád, voltaképp az a legnagyobb ellenséged. Amikor rájössz, hogy senkiben sem bízhatsz és hogy visszaélnek a jóindulatoddal, az őszinteségeddel. Én már ötven éves is elmúltam, jó néhány munkahelyen megfordultam, így nyugodtan mondhatom neked: szinte biztos, hogy ez vár rád a munkahelyeiden, mindenütt. Legfeljebb a leírt helyzet durvaságának mértékében különböznek a munkahelyek, de alapvetően mind így jellemezhető. A munkahelyeket nem az igazságosság és a józan ész kormányozza, hanem az önzés, a pénzhajhászás, a lustaság, a hazudozás és a gátlástalan törtetés. Ha pedig ezt meg akarod változtatni, minden oldalról beléd rúgnak, s ha továbbra is erőlködsz, úgy kipenderítenek, mint a pinty. A munkahelyek világa a hajlékony gerincűeknek kedvez, s akié nem hajlik, azét eltörik. Jobb, ha fölkészülsz rá. Persze ha inkább álmodozni akarsz, szíved joga. De legalább arra próbálj felkészülni, hogy ebből az álomból egyszer fel kell majd ébredni.
Egyébként az általad leírt konkrét esetre nem adtam és nem is adok "igazat" senkinek, se neked, se a tanárodnak. Ezt félreértetted. Egyszerűen arról beszéltem, hogy ilyen esetben semmit nem érsz el méltatlankodással, sem befelé, sem kifelé. Az ilyen eseteket inkább pragmatikusan arra jó használni, hogy az ember gyakorolja, fejlessze magában a türelmet mások felé. Általában is elmondható, hogy ezt a világot nem az igazságosság uralja, így az a kérdés, hogy kinek van "igaza", eleve értelmetlen. Ez egy irracionális világ, ahol a racionalitás és igazságosság önjelölt bajnokait eltiporják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!