Miért húzható le hét bőr az emberről?
Nem nagyon találtam biológiai vonatkozású választ a kérdésre, csak közmondásokat (pl.: "Az asszonynak hét bőre van" = a) sokra képesek a nők; b) a szemtelen és gonosz nő
nagyon sok szégyent elbír.)
Köszi előre is ha valaki tud segíteni! Ez mindenképpen biológiai vonatkozású kérdés.
"Hét bőr" sehogy. Ha így keresel, hát... Főként, hogy a biológiai vonatkozása érdekel. Hm. ("Nem nagyon találtam biológiai vonatkozású választ a kérdésre, csak közmondásokat...") :D
Elég beírni a keresőbe, bőr, és voilá:
dellfil
Hét, mint szám, annyit jelent, hogy "nagyon sok".
Ez egy bibliai szám. 7 esztendő itt-meg-ott. 7 törzs. 7 nap. stb stb stb
Most nézem, "biosz házi"? Akkor nem elég a tantóbácsinak/néninek annyi, hogy felsorolod a(z) (emberi)bőr rétegeit, és funkcióit? Még azt is bele kellene erőltetned, hogy pont hét(??!) rétege lenne? Mert - ebben a formajaban, mint túdjuk - NEM igaz. :D
Na itt van é...
Ha ez is rossz, hát az a "tanarak" bűne. Bizonyára a "Sulinet"... nos nem egészen erős fájú, de azért szerintem ölég az oskolás túdásho... :D
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!