Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hány szőlőszem volt eredetileg...

Hány szőlőszem volt eredetileg e három fürt valamelyikén, ha más nem evett róluk? (A) 14 (B) 16 (C) 18 (D) 20 (E) 22

Figyelt kérdés
Egy szőlőtőkén három fürt szőlő termett. A három fürtön összesen 52 szem szőlő volt. Az egyik fürtről egy seregély megevett 10 szemet, egy másikról 6 szemet, és ekkor mindhárom fürtön ugyanannyi szőlőszem lett.

2019. okt. 15. 06:29
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 A kérdező kommentje:
Ez a fránya internet, hogy itt olyan könnyen félre lehet érteni az embert. Nem akartál rosszat, de hidd el én sem! Azt hittem a 12-est megoldásnak írtad, ezért válaszoltam, hogy nem jó. 12-ig én is eljutottam, de már csak 5,3-at adtam az egyik fürthöz, és így kb. 18 jött ki. Szóval benéztem. Most még sík hülye vagyok matekból, de már nem sokáig. :)
2019. okt. 15. 10:16
 22/66 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, még mindig nem érted!

Azt hiszed piszkálodás pedig nem az!

Azért nem jutott az eszedbe a megoldás, mert rossz módszerrel tanulsz. Hidd el nekem, egyetemistákat is korrepetálok, nem egy embert húztam már ki matekból a szarbol.

Kvázi megoldották neked a feladatot és még akkor sem értetted a megoldást. Itt valami más gond van:

-nem tudsz szöveges feladatot értelmezni

Vagy

-rossz a tanulási modszertanod

Illetve ezek tetszőleges lineáris kombinációja lehetséges..

Az sem bántás, hogy ebben a világban ott vernek téged át, ahol csak akarnak..

Egyszerszerü teszt: melyik az olcsóbb? Ha valaminek a 25%-át ingyen adják vagy ha 25%-al le van árazva a termék?

Ott is átvernek, ahol fel sem tűnik és ez nem túlzás.

A megoldás menete nem azért fontos, mert akkor tudni fogod ennek a feladatnak a megoldás menetét.

A matematika az általános probléma megoldásról, probléma felismerésröl, értelmezéséről, logikai készségről és az absztrakt gondolkozás képességéröl szól.

Tehát ha meglátsz egy feladatot, meg kell látnod benne a matematikai problémát. Itt van ezt láttad volna, akkor az első válaszok alapján egyetlen összeadásra lett volna szükséged.

Szóval megvan a megoldás, megvan a megoldás menete is, de ezzel a feladattal még nem végeztél!!!

Pl van 3 kosár összesen 60 almával. Az első kosárból Pisti megevett 10 almát, a második kosárban lévő almák felét áttette Józsi a 3. kosárba. Ez után mindegyik kosárban ugyan annyi alma van. Melyikben mennyi volt eredetileg?

Ha végeztél ezzel a feladattal, akkor az én feladatom sem okoz problémát, mert rendelkezel hozzá minden tudással. Ha mégis problémát okoz, akkor írd le meddig jutsz ezzel. Feladattal és segítünk újra, rávezetésben.

Így tudsz csak tanulni.

2019. okt. 15. 10:23
 23/66 anonim ***** válasza:
31%

*Kis könnyítés: legyen eredetileg összesen 70 alma a kosarakban. (60 helyett)

A másik feladat is megoldható, de 70-el "szebb" lesz.

2019. okt. 15. 10:43
 24/66 A kérdező kommentje:
Itt vagyok és már számolok. Pont azt nézem, hogy 60-al nehéz, mert az 50-et nem tudom egységesen három részre osztani. Most megnézem akkor 70-el :)
2019. okt. 15. 11:12
 25/66 A kérdező kommentje:
A 25%-os kérdésre a válaszom =, tehát a termék 75%-át kell kifizetnem mindkét esetben.
2019. okt. 15. 11:24
 26/66 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom sem 60-al, sem 70-el.
2019. okt. 15. 11:33
 27/66 anonim ***** válasza:
31%
Bocsánat, rosszul fogalmaztam, arra gondolok, amikor van egy konzerv pl. megnövelték a méretét és a megnövelt részt jelölve ráírják, hogy 25% ingyen. Ezért fogalmaztam rosszul, mert ez a jelölés ilyenkor alapból helytelenül van ráírva, de figyeld meg, megteszik gond nélkül. Sokszor azt írják +25% ingyen, ez már korrekt formailag, de sokan bedőlnek.
2019. okt. 15. 11:38
 28/66 anonim ***** válasza:
31%

Semmi gond, leirnád a gondolatmeneted?

Bármit ami az eszedbe jut róla?

Nincs rossz válasz.

2019. okt. 15. 11:40
 29/66 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy beleszólok!

Próbáld úgy felírni, mint a te feladatodnál ahol 12 lett a végeredmény!

2019. okt. 15. 11:42
 30/66 A kérdező kommentje:
Máris, csak közben én is dolgozom! :) Szerencsére nem matek területen. :) Nagyon örülnék, ha rávezetnél a kosaras feladatra. Máris írom a gondolatmenetemet. :)
2019. okt. 15. 11:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!