Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez nagyon ciki? Jogosan érzem...

Ez nagyon ciki? Jogosan érzem magam gáznak?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, alapszakot végeztem, a mesterszakot szeptemberben kezdeném ha felvennének.

Azt szégyellem, hogy sose diákmunkáztam még meg rendes munkát se. Egy ideig volt egy magán tanítványom, neki adtam órákat de most már ő nem jár hozzám.

Jelentkeztem már diákmunkákra de volt, hogy az ügyintézőt helyettesítette valaki és az illető nem vette észre a jelentkezésem (e-mailben jelentkeztem). Olyan is volt, hogy csak nem jeleztek vissza. Előfordult, hogy fordítói diákmelóra jelentkeztem, kellett próbaszöveget fordítani, én kifejezetten jónak éreztem de mégsem vettek fel. (Tényleg jól tudok angolul, minornak is ezt vettem fel egyetemen, van felsőfokúm már régen)

Állásinterjún egy helyen voltam de sajnos az meg nem sikerült, ennek szerintem elég sok oka volt, hogy miért de mindegy. Részletesen nem írnám le.

Szóval jogosan szégyellem magam?

Sok egyetemista jár diákmunkára meg ismerősöm is sok van, aki dolgozik.

Nagyon ciki ez?

2019. júl. 15. 22:11
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Meg olyan is volt, hogy amire akartam jelentkezni már nem volt aktuális de fent volt a szövetkezet honlapján.

Szóval sok oka volt, hogy mikor miért nem sikerült.

Részben én hibám, részben nem.

Az egyetemen viszonylag jól teljesítettem, ott mennek a dolgok, még a phd-t is fontolóra vettem de diákmunka téren nem vagyok szerencsés.

2019. júl. 15. 22:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki viszont el kéne kezdened valamit mert minél idősebb vagy annál furábban jön ki amikor azt látja a munkáltató hogy semmi munka tapasztalat nincs az önéletrajzodban.
2019. júl. 15. 22:15
 3/12 A kérdező kommentje:

22:15-nek köszönöm a választ. Ezek voltak eddig a próbálkozásaim, csak nem jött be. Nagyon bánom. De nem teljesen az én hibám, részben viszont magam hibáztatom.

Most próbálok valami újat keresni, nem tudom mi sikerül.

2019. júl. 15. 22:17
 4/12 anonim ***** válasza:
A jó munkákra hamar lecsapnak, ha sokan jelentkeznek a tapasztaltabb előnyt élvez. Nézegesd a hirdetéseket, ha tetszik valami jelentkezz és idővel lesz ahová felvesznek
2019. júl. 15. 22:22
 5/12 anonim ***** válasza:
Állandóan azt írod, hogy részben a Te hibád. Ha lesz melód egy valamit nagyon gyorsan megtanulsz kimondani vagy szarba se vesznek. Ez a mondat pedig így hangzik : az én hibám volt.
2019. júl. 15. 22:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha megteheted, hogy csak az egyetemre koncentrálsz, akkor tedd.

Én nappali tagozat mellett is kb havi 100 órát nyomok, nyáron 160. Nem jó kedvemből, hanem mert kell a pénz.

Ha megteheted, hogy ne kelljen egyelőre dolgozni, szerintem egyáltalán nem ciki.

Egyedül magad miatt van értelme keresni, hogy ne frusztráljon így a dolog.

Egyetem városban az nem dolgozik diákként, aki nem akar (ezt a nyáron kívüli időszakra értem).

De én egyáltalán nem tartom gàznak, a te és a szüleid dolga.

2019. júl. 15. 22:49
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Igazából nagyjából megtehetem, hogy ne dolgozzak, támogatnak teljesen a szüleim de kifejezetten sok ösztöndíjat kaptam az egyetemen mióta oda járok, így éppen felhasználnám azt is ha kellene vagy rá lennék szorulva. Tanulmányi ösztöndíjam is volt de ezen felül is kaptam néha a további teljesítményemért.

Főleg a tapasztalatszerzés miatt akartam volna dolgozni meg mondjuk miért ne. Nyilván ha több pénzem lenne még jobb lenne de mindegy.

2019. júl. 15. 23:04
 8/12 A kérdező kommentje:

Én amúgy főleg most nyárra akartam volna vagy ha nem nyárra, akkor egy kicsit rugalmasabbat. Találtam is mindkét fajtából (ahol nyárra kerestek meg rugalmasat is) de nem sikerült.

Azon is gondolkodtam, hogy különórát adok hetente de igazi tapasztalatnak azt kevésnek tartom. Arra jó, hogy pénzem legyen belőle de munkatapasztalatnak valami mást szerettem volna. Ezen még gondolkodok.

2019. júl. 15. 23:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Cikinek nem ciki, de mint sokan írták is az egyetem befejezése után is a munkatapasztalattal rendelkezőket fogják előnyben részesíteni! Munkatapasztalat nélkül már bocsánat, de nem sokra fogsz menni a phd-vel sem!
2019. júl. 16. 08:11
 10/12 A kérdező kommentje:

A PhD-t nem munkatapasztalatnak szánom, hanem azért kezdeném el adott esetben mert érdekel és úgy érzem nekem való lenne a kutatás, az egyetemi légkör, szeretem az egyetemet ahova járok, van már kigondolt témám is.

Ettől függetlenül persze igaz, hogy kellene a tapasztalat.

Ha már szóba jött a tapasztalat, én eddig főleg olyan helyeken próbálkoztam amik a szakomhoz, tanulmányaimhoz kapcsolódtak. Nyelvszakos egyetemistaként lehetőleg fordítói munkát, esetleg tolmácskodást, cégeknél idegen nyelvű munkát szerettem volna. Sajnos nem sikerült, de ezt le is írtam. Egyet még most megpróbálok majd de a kérdésem: tegyük fel elmegyek egy teljesen magyar nyelvű munkára meg olyan munkára aminek köze nincs ahhoz amit tanultam. Az addig világos, hogy a pénzt akkor is megkapom de munkatapasztalatként ér valamit? Például ha címkéző-csomagoló voltam vagy meggyválogatáson voltam vagy a mekiben dolgoztam vagy titkárnő voltam de egy szót se kellett idegen nyelven beszélni.

Ez arra jó hogy pénzt kapjak de ha engem a tapasztalat érdekel, megéri ilyenekre elmenni?

2019. júl. 16. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!