Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ciki? Hogy fogok beilleszkedni?

Ciki? Hogy fogok beilleszkedni?

Figyelt kérdés

A jövendőbeli osztálytársaim csináltak egy csoportot ahol olyan rövidítéseket használnak amiket nem ismerek.

Mindenkinek van instagrammja nekem nincs mert szerintem nem kell.

Mindenki leírta hogy mi az "insta címe".

+Ez messenger csoport és álnévvel voltam fent(hosszú történet) és úgy raktak be..

Na most megkérdezték mi a nevem.

Ráadásul olyan emberek lesznek az osztálytársaim,akik (finoman szólva) nehezen elviselhetőek.

Segítség!

2019. ápr. 30. 21:27
 1/6 kecskee666 válasza:
100%
Én most vagyok 9.es, tavaly nyáron nekünk is lett chatcsoportunk beiratkozás után. Egész nyáron nem ismerkedtem senkivel, és alapból nem is ismertem senkit, mert egy másik városban van az iskolám. Első félévben zárkózott voltam, de aztán sikerült meg találnom a közös hangot másokkal. Eleinte én is azt gondoltam, hogy elviselhetetlenek, aztán miután megismertem őket, nagyon megszerettük egymást. Ne légy előítéletes, negatív. Nyiss feléjük te is, ne várd el,hogy ők nyissanak feléd. Tudom, eleinte nehéz, de ha sikerül beilleszkednek élvezni fogod a sulit. :)
2019. ápr. 30. 21:37
 2/6 kecskee666 válasza:
100%
Lemaradt,hogy nem érezd gáznak,hogy nincs instád, és nem érted a rövidítéseket, szerintem e nélkül is beilleszkedhetsz. :)
2019. ápr. 30. 21:39
 3/6 anonim válasza:
87%

Hogy ciki e? Dehogy,sőt! Példaértékű!

A rövidítések, illetve szlengek valós jelentésének bármikor utana tudsz nézni, ha az problémát okoz a kommunikációban. Nem szeretnék hazudn, de ha jól tudom, egy virtuális formájú "szleng szótár" is napvilágot látott már.

Továbba; Nem kell, hogy kövesd a tömegeket. Tartsd meg ezt az értékrendedet, s tedd, amit te jónak ítélsz meg. Ne add fel önmagadat senki kedvéért sem, ez nagyon fontos! ;)

Leendő osztalytársaidra térve pedig; Ne aggódj, nem kell hozzájuk feleségül menned, de azért meg kell talalni az aranyközéputat és a közös utat, hogy elviselhetően teljenek az elkovetkezendo eve, de biztosan akadnak majd, akik hozzád hasonló személyiségűek és felfogásúak.

2019. ápr. 30. 21:45
 4/6 anonim válasza:
100%
Jajj..Közös hangot* :'D
2019. ápr. 30. 21:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Fuh, de nem irigyellek..nekem a gimi volt életem legrosszabb korszaka (most leszek 23). Megfelelési kényszer, ha nem vagy nagyszájú és jópofi, extrovertált, akkor kb semmibe vagy nézve. Holott te csak nem vagy kíváncsi a sok lükére. És ha már egy klikkbe bekerültél suli elején, onnan nem is nagyon tudsz másikba átkerülni az évek során. Aztán jön az egyetem és kinyílik előtted a világ, rájössz, hogy mennyire jó dolog, hogy neked van saját értékrended és hogy intelligensnek lenni nem ciki, hanem már érték és erény, nincsenek klikkek, azzal barátkozol, akivel akarsz, de ha senkivel nem akarsz, azzal sincs semmi gond, már nem akörül forog az élet. Kívánom neked, hogy be tudj illeszkedni és jól teljen ez a következő pár éved, de szerintem az utána következő felnőtt éveket sokkal jobban fogod szeretni :D Attól nem vagy kevesebb, hogy nincs instád, ne érezd magad szarul, ha valamit másképp csinálsz, mint a tömeg. Merd bátran felvállalni, aki vagy :)
2019. ápr. 30. 23:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Olyan jó hogy vannak akik így gondolkodnak!❤❤

2019. máj. 1. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!