Most fogok egyetemre menni, és félek, hogy nem fogok tudni beilleszkedni. Szociális munka szakon könnyű a beilleszkedés? (Már csak abból is kiindulva, mivel gondolom oda empatikusabb emberek jelentkeznek. )
Beilleszkedni? Ez egyetem, nem iskola, ide felnőtt emberek járnak. Senki nem fog rágógumit tenni a hajadba, ha kiközösítenek.
Én inkább fordítva közrlíteném meg a dologot: ha szociálisan nem vagy elég érett, nem neked való ez a szak.
az egyetem tényleg nem olyan, mint a gimi; nincsenek is osztálytársaid, csak olyanok lesznek akikkel mondjuk lesznek közös óráitok, de amúgy meg ide-oda futkozik mindenki
osztályok sincsenek csak szakok, úgyhogy akivel összekeveredsz, azzal talán összebarátkozol, akivel meg nem, azzal meg nem
ott már mindenki a saját dolgaival foglalkozik; meg szerintem aki egyetemre megy az nem azért megy oda, hogy terrorizálhassa a szaktársait (többnyire)
Ezt nagyon szeretem amikor egy ember segítséget kér, és akkor egyből leoltják. Már miért ne lennék szociális szakra való, ha félek attól, hogy nem tudok beilleszkedni?:D Szerintem a te életedben is volt olyan, hogy féltél az új dolgoktól... most nálam is ez van :)
Győrbe jelentkeztem a Széchenyire, Te?:)
"Szerintem a te életedben is volt olyan, hogy féltél az új dolgoktól."
- Egy dolog az új dolgoktól félni: telejsen jogos a sok tananyag, a személytelen oktatás, csak a kollégiumtól, a szülőktől való távolság miatt félni. Azonban más más emberek reakciójától - indokolatlanul - félni, amikor az egész életedet emberek közt szeretnéd tölteni. Meg egyáltalán hogyan érted a beilleszkedést?
Én ELTE :)
Amúgy én abszolút megértem, amit érzel :D Csak én speciel pont szeretek ilyen új helyekre kerülni és inkább izgatott vagyok :)
Nyugi,egyetemen mindenki be tud illeszkedni:) ez már inkább a felnőttek világa. Nekem gimiben nem volt túl sok barátom,itt pedig rengeteg van.
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!