Emelt töri szóbeli tippek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van valami tippetek szóbelire ? Olyanra gondolok mint, hogy minden forrást használjak fel...
Még az lenne a kérdésem, hogy a felelet alatt a forrásból fel szabad olvasni, illetve lehet a forrásra kézzel mutogatni vagy csak utalni lehet rá?
Továbbá... Egy ismerősöm azt mondta, hogy tanácsos az atlaszt a tanárok felé fordítva elhelyezni az asztalon, hogy azon mutogass nekik. ( én azt hittem csak a felkészüléshez lehet használni.)
2019. jún. 8. 13:40
1/4 anonim válasza:
Ami nem térkép, arra ne mutogass :D Felolvasni sem kell, ők is tudnak olvasni. Forrásokra max utalj egy félmondatban. Nagyon sok adatot (hely idő stb) sem kell rájuk zúdítani. Csak a lényeget mond, ha érdekli valami kis részlet őket abba úgyis belekérdeznek. Kidologozásnál csak egy egy vázlatot írj, amire max lepillanatasz miközben mondod a tételed a vizsgáztatóknak. Semmiképp se írj egy mesét a kidolgozásra, amit majd felolvasol nekik. Nézz a szemükbe és mond magabiztosan, amit tudsz és csak néha pillants le a vázlatodra. Forrássokat itt ott említsd meg ("ahogy Iustiniánusnál olvashatjuk" stb), de alapvetően azok neked nyújtanak segítséget a tételhez. Az atlasz oda fordítást meg felejtsd el szerintem. Felesleges performansz, jobb ha szóban körülírod mi van ("athén az attikai félsziget dél-délkeleti csücskén fekszik" stb), egyszerűren szebben jön ki szerintem. Ezen kívűl meg nem kell túl izgulni, sima az egész. Hajrá! :)
2/4 anonim válasza:
Engem az érdekelne még, hogy a források mennyire tudnak megsegíteni. Őszintén ez az utolsó témakör (állampolgári ismeretek, gazdaság) nem nagyon fekszik. Esetleg van valami, amit tudnál mondani előző?
3/4 anonim válasza:
A források nem csak segítségül vannak ott (elsőnek válaszolva), hanem arról is tudni kell beszélni és belekapcsolni a mondatodba, ugyanúgy ahogy az esszében. Azt külön pontozzák.
4/4 anonim válasza:
Igazából szóbelin ugyanúgy számít a forráselemzés, mint esszében, gondolok itt arra, hogy teszel egy érdemi megállapítást a forrásról,és valamilyenlyen ahhoz köthető eseményt fűzöl hozzá. Nem akarok hülyeséget mondani, de valami 12 pontot ér a forráselemzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!