Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehet tételt használni szóbeli...

Lehet tételt használni szóbeli érettségin?

Figyelt kérdés
Amikor szóbeli érettségin kihúzom a tételt pl. magyarból, akkor ugye elvonulhatok 30 percre felkészülni. Ott használhatom a kidolgozott tételeimet vagy azokat nem vihetem be?
2019. jún. 7. 20:22
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem használhatod, nem viheted be. Az a 30 perc arra van, hogy összeszedd a gondolataidat, és jegyzetet csinálhatsz magadnak kútfőből, hogyha esetleg megakadnál akkor tudd miről akarsz még beszélni.
2019. jún. 7. 20:26
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Annak aztán sok értelme lenne :D Nem viheted be. De segítségnek az iskola biztosítani szokta a versesköteteket, atlaszokat. A teremben egy asztalra kihelyezik, ha kihúztad a tételt azokat igénybeveheted.
2019. jún. 7. 20:35
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A kidolgozási időben megírhatod magadnak a vázlatod, ehhez pedig adott esetben használhatsz segédeszközöket pl. atlasz vagy irodalomnál a műveket, de ezt mind ott kapod majd meg, ezekből sem a sajátodat használod. A felelésnél pedig mind nálad lehet, használhatod a könyvet és a jegyzeted is. Viszont ennyi, tehát egy kidolgozott tételt nem vihetsz be magaddal, meg kell tanulni.
2019. jún. 7. 20:35
 4/28 A kérdező kommentje:
És hogyan zajlik ez? Bemegyek kihuzom a magyar tetelt, felkeszulok, elmondom 15 percben es utana? Megyek masik terembe ahol ugyanez pl a tori?
2019. jún. 7. 20:52
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Minden tételmondás 1 teremben történik.

Kihúzod a magyart, készülsz, addig valaki más felel (nem feltétlenül magyarból, sőt, nálunk úgy volt, hogy amíg én feleltem németből, addig az egyik ember készült töriből, a másik magyarból)

Felelsz magyarból, addig a másik ember dolgozza ki a tételét.

Majd húzol egy másik tételt más tárgyból, és miközben felelnek, te kidolgozod.

2019. jún. 7. 20:59
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy teremben szokott lenni, behívtak 4 vagy 5 embert már nem emlékszem. Leültettek majd mondták melyik tárggyal kezdünk és névsor szerint kihúzatták a tételt. Ádám felállt, tételthúzott, felírta a tanár melyik az, visszaült a helyére elkezdte kidolgozni, Béci felállt, húzott, leült, dolgozott stb. Ezzel elment egy 10 perc kb, rá egy 20 percre pedig megkezdte Ádám a felelést. Mire ádám lefelelt már bécinek is megvolt a fél óra és mehetett. Amikor minden bentlevő lefelelt jött a következő tárgy tételhúzása majd felelése.
2019. jún. 7. 21:03
 7/28 A kérdező kommentje:
Rendben van értem. És mielőtt behivnak 4-5 embert azelőtt még a terem előtt lehet olvasgatni a tételsorokat vagy hagyjam otthon?
2019. jún. 7. 21:12
 8/28 A kérdező kommentje:
Marmint amiket en kidolgoztam teteleket.
2019. jún. 7. 21:14
 9/28 anonim ***** válasza:
58%
A folyosón még olvasgathatod. De azt úgy mégis hogy a fenébe képzelted, hogy nálad lehet a kidolgozott tétel a felkészüléskor? Akkor mit ellenőriznének a vizsgán? Hogy hogy tudsz egyik papírról a másikra másolni?
2019. jún. 7. 21:31
 10/28 anonim ***** válasza:
87%
Persze,hogy lehet előtte olvasgatni , de vizsgánál a terembe nem viheted be magaddal.Általában van egy váróterem, ahol mindenki nyugodtan tudja olvasgatni a tételeit. Én csak azon akadtam ki, hogy felmerült benned,hogy kimásolsz egy előre megírt tételt, ami tulajdonképpen puskának minősül. Mi értelme lenne akkor az egésznek? Semmivel sem másabb,mint egy dolgozat...Ugyanúgy nem lehet használni semmi meg nem engedett eszközt. Gondolom dolgozat közben se engedte meg a tanár,hogy "Pistike nyugodtan vedd elő a történelem tankönyvet és másold ki a dolgokat oszt jóvan." Lényeg,hogy le lettem pontozva...:D Vicc
2019. jún. 7. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!