Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért akar mindenki mérnöknek...

Miért akar mindenki mérnöknek tanulni?

Figyelt kérdés
Szerintem a mérnök hallgatók jelentős része társadalmi/családi nyomás hatására választja a pályát, azért mondják nehéznek a szakukat mert nem érdekli őket igazán, ezért hamar ki is bukik a nagy részük.

2019. máj. 25. 12:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadó valószínűleg végigbukdácsolt 6 év alatt vmi gépész alapszakot, aztán felvették egy gyárba netto 300 ért szellemi segédmunkásnak, azért írja ezt :D.
2019. máj. 25. 15:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem akar mindenki mérnöknek tanulni, sőt elég kevesen mennek mérnöknek....
2019. máj. 25. 18:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Én pl. mérnöknek készülök, és nyilván benne van az is, hogy jól szeretnék keresni, de alapvetően érdekel a szakma. Az, hogy nehéz valakinek, valóban lehet hogy az érdeklődés hiányából adódik, de nem ilyen egyszerű a dolog, hogy nem érdekel a szak és akkor azt mondom hogy nehéz. Nem nagyon van olyan ember szerintem, aki egy szakmának minden részét szereti. Én pl van olyan témakör szakmai órán (szakmai középiskolában) amit imádok, és van amit még bemagolni sem tudok mert nem értek belőle semmit. Ettől még muszáj elvégeznem az egyetemet ha olyan munkát szeretnék amit élvezek, és ez azzal jár, hogy valahogy át kell vergődnöm magam olyan tárgyakon is, amik nem érdekelnek és valószínűleg nem is hasznosak a későbbi munkámhoz. Ilyen szempontból nyilván nehéz lesz.

Azt amúgy nem gondolnám hogy mindenki mérnök akar lenni.

2019. máj. 26. 12:52
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk elég zavar van a fejekben olyan téren, hogy a mérnök jól keres. Ez a mérnök szakok felére nem igaz, és sokan koppanás is utána. Pár szakot viszont tényleg nagyon érdemes elvégezni pl: villamosmérnökit.
2019. máj. 27. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!